Magyar foci

Kapufáig jutott a magyar válogatott Olaszország ellen

Remek mérkőzést látott a kapitány.

Az őszi Európa-bajnoki selejtezőkre készülő magyar U18-as válogatott az olaszországi Abano Termében lépett pályára szerda délután felkészülési mérkőzésen – írja az MLSZ. A Németh Antal vezette együttesnek szüksége volt néhány percre, mire felvette az olaszok által diktált tempót, de a kezdeti hazai rohamok után hamar rendezte a sorokat, és kiegyenlítetté tette a meccset. A hazaiak valamivel többet birtokolták ugyan a labdát, de csupán egy-két komolyabb lehetőségig jutottak el, gólt nem tudtak szerezni.

A fordulás után a magyar válogatott vette át az irányítást, de hiába lőttünk kapufát (Torvund Alexander találta el a keresztlécet), dolgoztunk ki ziccereket és késztettük nagy védésekre a hazai kapust, végül elveszítettük a találkozót, mert az olaszok egy kontratámadás végén, a 68. percben Vignato révén gólt szereztek, és előnyüket megtartották a lefújásig.

– Pozitívum, hogy mezőnyben nem voltak jobbak nálunk a házigazdák, sőt a második félidőben nekünk volt több lehetőségünk. Sajnálom, hogy ezek kimaradtak, és mi hagytuk el vesztesen a pályát, de összességében remek felkészülési meccset játszottunk egy európai topcsapat ellen. Néhány játékost új szerepkörben próbáltunk ki, az itt szerzett tapasztalatokat a játékosok és a szakmai stáb is hasznosítani tudja a későbbiekben

– mondta a mérkőzés után Németh Antal.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

Olaszország U18 – Magyarország U18 1-0 (0-0)

Magyarország: Hutvágner Gergely – Kovács Krisztián, Mocsi Attila, Horgosi Donát, Nagy Barnabás (Terbe Botond, 22.) – Csonka András, Bokros Szilárd (Winkler András, 63.) – Szerető Krisztofer (Horváth Olivér, 63.), Csoboth Kevin (Szendrei Norbert, 63.), Kiss Tamás (Torvund Alexander, 46.) – Tímári Norman (Szánthó Regő, 63.)

A magyar U18-as válogatott ezúttal csak helyzetekig jutott. Fotó: MLSZ

címlapkép: MLSZ

Olvasói sztorik