Magyar foci

Magyarországra jön Messi és Iniesta nevelőedzője

A Testnevelési Egyetem edzőtovábbképzést szervez május 9-én a Groupama Arénában Joan Vila Bosch, az FC Barcelona módszertani igazgatója, valamint a katalán klubnál elnöki tanácsadó Carlos Rexach részvételével. A II. Sport és Innováció Nemzetközi Konferencia társrendezvényeként szervezett eseményen az ötletgazda Prukner László szerint az előadás előkészítése már tavaly decemberben elkezdődött.

– Spanyolországból érkező vendégeink nem azt akarják megmondani, hogy mit és hogyan csináljunk, hanem a világhírű katalán egyesület filozófiáját közvetítik, amelyben bevallásuk szerint jelentős hangsúlyt kapott az ötvenes évek Aranycsapatának kultúrája és tudása – mondta a TE honlapján Prukner.

Joan Vila Bosch pályafutása során játszott Johan Cruyff-fal a Barcelona futballistájaként, később ifjúsági edzőként egyengette Lionel Messi, Xavi Hernández, Andrés Iniesta és Cesc Fábregas pályafutását a Camp Nouban. Jelenleg az FC Barcelona módszertani igazgatója, aki fő profiljaként az edzőket oktatja, de feladata, hogy fennmaradjon az a filozófia és játékstílus, amelyről a klub világszerte híressé vált. Prukner szerint eddig nagyjából ezren jelentkeztek az előadásra. A maradék helyekre április 30-ig lehet regisztrálni, a részvételi díj befizetésével.

Címlapkép: Lionel Messi. Fotó: AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik