Magyar foci

Európai szinten jegyzett csapatot kíván Szegednek Csányi Sándor

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke szerint a város múltja alapján ez nem reménytelen elvárás.

Letették hétfőn a Szegedi Ifjúsági Centrum alapkövét. A létesítmény sportpályáknak, szabadtéri színpadoknak, rendezvénycsarnoknak és játszótereknek ad majd helyet.

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke az ünnepségen elmondta, az elmúlt években több mint ezer pálya épült, és ugyanennyit újítottak fel az országban. Úgy fogalmazott, a szövetség elnökeként büszke arra, hogy az igazolt labdarúgók száma 50 ezerről 250 ezerre emelkedett. Ezért sem tartja feleslegesnek a pályák építését, hiszen azok az igazi tömegsportot is szolgálják.

A közvetve a Mol-Pick Szegedet is tulajdonosként irányító üzletember az MTI tudósítása szerint azt kívánta, a szegedi futball kapaszkodjon föl a szegedi kézilabda szintjére. Mint mondta, a szegedi labdarúgás múltja alapján ez nem reménytelen elvárás. Ez azért érdekes, mert a Szeged 2011-Grosics Akadémia jelenleg NB II-es, a Mol-Pick Szeged viszont Európa 10-12 legjobb kézilabdacsapata között van.

Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök felidézte, hogy tíz évvel ezelőtt a Szeged-Csanádi Egyházmegye létrehozta a Grosics Akadémiát Gyulán, ahol két nagy köznevelési intézménye is működik. Néhány évvel később az egyházmegye átvette a szegedi NB III-as labdarúgócsapatot, amely feljutott az NB II-be, de a csongrádi megyeszékhelyen nem volt olyan pálya, amely alkalmas lenne ilyen mérkőzések megrendezésére. Ezért a csapat elköltözött Gyulára, amíg Szegeden nem lesz megfelelő infrastruktúra.

Nikolics a Videotonból szeretne visszavonulni
Mindezt a magyar válogatott csatára árulta el.

Germán Géza, a szeged-csanádi egyházmegye főépítésze elmondta, a 10 hektáros területen UEFA 4-es előírásoknak megfelelő, 8 ezer férőhelyes stadion épül. A felnőtt és utánpótláscsapatokat három hibrid, fűtött edzőpálya szolgálja majd. Épül egy szabvány kézilabdapálya méretű rendezvénycsarnok, három teniszpálya, egy napvitorlával védett grundfoci pálya, gyermek és felnőtt játszótér, valamint kialakítanak a sportolókat kiszolgáló öltözőket, továbbá szabadtéri színpadokat, és a kempinghez tartozó 45 szobás, 90 férőhelyes egykori szállóépületet is felújítják. A Market Zrt. kivitelezésében épülő központot a tervek szerint jövő tavasszal adják át.

MTI
Olvasói sztorik