Magyar foci

EL: Gulácsi lett a negyeddöntők legjobb kapusa

Világsztárok közé került a magyar hálóőr.

Csütörtök este a Gulácsi Péter fémjelezte RB Leipzig 1-0-ra megverte hazai pályán az Olympique Marseille-t az Európa Liga-negyeddöntő első felvonásán, a győzelemből pedig oroszlánrészt vállalt a magyar kapus. A huszonhét éves hálóőr csapata egyik legjobbja volt, három alkalommal is nagy védést mutatott be, remek teljesítményét pedig az Európai Labdarúgó Szövetség is díjazta, hiszen bekerült a hét csapatába.

Gulácsi két védése után jött a győztes találat

A válogatott kapusa parádés szezont fut, akárcsak az előző években, ezúttal is kirobbanthatatlan a kapuból, a Bundesligában is a topjátékosok között tartják számon. A német élvonalban huszonhat találkozón lépett eddig pályára, ebből hatot hozott le kapott gól nélkül, valamint a Bajnokok Ligája csoportkörében is ő védte végig mind a hat meccset a Monaco, a Porto és a Besiktas ellen.

Nem is csoda tehát, hogy az előző hetekben olyan topegyüttesek érdeklődéséről lehetett olvasni, mint az Arsenal, a Chelsea és az Atlético Madrid, a tegnapi teljesítményét látván pedig valószínűleg ezen klubok száma csak növekedni fog a közeljövőben.

Mutatjuk az NB I legszebb márciusi góljait
Neked melyik tetszik a legjobban?

Gulácsin kívül egyébként öt Arsenal-játékos, két-két Alético Madrid- és Lazio-játékos, valamint csapattársa, a lipcsei Forsberg került be a legjobb tizenegybe. A magyar kapust így jelenleg egy csapatban említik többek között Mesut Özillel, Alexandre Lacazette-tel, Aaron Ramseyvel, Shkodran Mustafival, vagy éppen Diego Godínnal.

címlapfotó: Mike Kireev/NurPhoto/AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik