Magyar foci

Eldőlt, hol játszik legközelebb a Leekens-csapat

Bresztben játssza a fehéroroszok elleni mérkőzését a magyar válogatott. A hazai szövetség csütörtöki közlése szerint a június 6-i barátságos találkozó magyar idő szerint 19 órakor kezdődik majd a 10 ezer főt befogadó OSZK Bresztszkij Stadionban, az FC Dinamo Breszt pályáján. Georges Leekens csapata három nappal később a Groupama Arénában fogadja a világbajnoki résztvevő ausztrálokat.

Nikolics csapattársa lehet a Real-szurkolók kedvence
Újabb világsztárt igazolhat a Chicago.

Az MLSZ a válogatottak megnevezésekor, március 22-én emlékeztetett rá, hogy amint a márciusi két ellenfelet, Kazahsztánt és Skóciát, úgy a júniusiakat is a Nemzetek Ligájára történő felkészülés jegyében választotta ki a szakmai stáb. Különös tekintettel arra, hogy a nyár eleji lesz az utolsó két találkozó a szeptemberi Nemzetek Ligája-rajt előtt. Az első két meccset elvesztette a magyar csapat, a kazahoktól 3-2-re, a skótoktól pedig 1-0-ra kapott ki.

A szövetség statisztikája szerint Fehéroroszország legjobbjaival eddig kétszer játszott a válogatott: előbb 2002 áprilisában Debrecenben 5-2-re nyert az ellenfél, majd 2013-ban, a törökországi Belekben 1-1 lett a végeredmény. Ausztrália válogatottjával ugyancsak két alkalommal csapott össze a nemzeti csapat, mindkétszer az ausztrálok győztek: előbb 1997 áprilisában 3-1-re, majd 2000 februárjában 3-0-ra – mindkét alkalommal Budapesten.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik