Magyar foci

Három felcsúti játékos állt edzésbe a Bayern Münchennél

Egy hétig bizonyíthatnak.

Újabb kivételes szakmai útra indult három korosztályos Puskás Akadémia-tehetség. Daróczi Zoltán, Kocsis Bence és Papp László egy héten át a Bayern München korosztályos csapataival készül – írja a klub hivatalos honlapja,

Míg az őszi szezonban a Sporting Lisszabon korosztályos csapatainál járt a klub három kiváló játékosa, addig most a Bayern München szakmai munkájába pillanthat bele néhány növendék.

Megsérült a Honvéd ellen triplázó Loki-csatár
Könyves Norbert kedden remekelt, de sérülés miatt le kellett cserélni.

Daróczi Zoltán az U19-es, Kocsis Bence és Papp László pedig az U17-es csapat edzéseibe kapcsolódhat be Bajorország fővárosában. A fiúkat Szalai László, az utánpótlásképzés szakmai igazgatója, Tóth Balázs nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgató, továbbá Papp Bence főigazgatói titkárságvezető, vezető scout is elkísérte Münchenbe.

– Nagyon örültem, és megtiszteltetésként éltem meg, amikor megtudtam, hogy a többiekkel együtt én is kipróbálhatom magam a Bayernnél – mondja U17-es támadó, Papp László. – Már megvolt az első edzés, szinte rögtön befogadtak a csapattársak, és az elsődleges tapasztalataim alapján azt mondhatom, hogy az itteni tréning felépítése nem sokban különbözik a miénktől, így azt hiszem, sikerült megállnunk a helyünket a német játékosok között.

Három magyar tehetség kapott lehetőséget a Bayern Münchentől Fotó: puskaskademia.hu

– Rendkívül jó közösségben és kiváló körülmények között edzhetünk itt, a Bayern edzőközpontjában – árulja el U17-es csapat középpályása, Kocsis Bence. – Legutóbb a passzokat és a labdatartást gyakoroltuk, illetve különféle kisjátékokat játszottunk, és már az első tréning is segített felmérni a képességeinket: hol tartunk, melyek az erősségeink, és miben kell még fejlődnünk.

– Mindannyiunk számára nagyon hasznos, hogy beleláthatunk a világ egyik legnagyobb klubjának munkájába, láthatjuk, hogyan építik fel a játékosokat, és aztán hazavihetjük a tapasztalatainkat. Azt vettem észre, hogy minden játékos belead mindent az edzésen, már-már presztízskérdést csinálnak abból, hogy ki nyeri az adott játékos gyakorlatot. További érdekesség, hogy egy játékos nem passzolhat kettőt hátrafelé, rá kell menni az ellenfél kapujára. Jó döntéseket hoznak a játékosok, nem kapkodnak a pályán – fogalmaz NB III-as Puskás II középpályása, Daróczi Zoltán, akit – miután bizonyított, s az első edzésen gólig, illetve gólpasszig jutott – ugyancsak hamar befogadott a korosztálya.

A teljes beszámoló itt olvasható.

Olvasói sztorik