Magyar foci

Fellépett a dobogóra a Paks

A Mezőkövesd nyolcmeccses veretlenségi sorozat után kapott ki 3-2-re.

Két tavasszal még veretlen csapat találkozott Mezőkövesden, amikor a Zsóry a Paksi FC-t látta vendégül az OTP Bank Liga 24. fordulójában. Nem kezdte túl jól a mérkőzést a hazai együttes, az első félidő nagyrészt a paksiakról szólt: a 13. percben Hahn szerzett vezetést, majd kilenc perccel később Bertus növelte a vendégek előnyét. Előbbi tizenhatról a rövidbe bombázott, utóbbi pedig szintén tizenhatról gyönyörűen tekert ballal a hosszú felsőbe.

Alexis Sánchez fontos góllal reagált a kritikákra – VIDEÓ
Az MU már az első félidőben elintézte a három pont sorsát.

A szakadó esőben a második félidőben sem változott a játék képe, ráadásul a 68. percben növelni tudta előnyét a Paks: a tolnaiak szépen passzolták ki a hazaiakat, Hahn pedig a kapuval szemben még önzetlenül passzolt Barthához, akinek csak az üres kapuba kellett passzolnia, ez volt Bartha szezonbeli hetedik gólja. A harmadik bekapott találat után nagy esélye volt a szépítésre a Mezőkövesdnek, de Drazics hét méterről centikkel mellé fejelt.

A háromgólos előny tudatában a meccs végére kicsit leült a paksi csapat, így nagyjából tíz perccel a vége előtt sikerült kozmetikáznia az eredményen a hazaiaknak: Drazics talált a hálóba, aki a 94. percben még egy gólt szerzett és beállította az 2-3-as végeredményt, amivel a Paks fellépett a dobogó harmadik fokára. A Mezőkövesd nyolc meccs után szenvedett vereséget.

NB I, 24. forduló

Mezőkövesd-Zsóry FC – Paksi FC 2-3 (0-2)

Mezőkövesd, Mezőkövesd Városi Stadion. Játékvezető: Andó-Szabó J.

Mezőkövesd: Dombó – Farkas, Hudák, Katanec, Vadnai – Iszlai, Mlinar (Novák, 62.) – Misák (Drazics, 63.), Bognár, Cseri – Koszta Vezetőedző: Kuttor Attila.

Paks: Verpecz – Vági, Lenzsér, Gévay, Szabó – Papp K., Simon Á., Bertus – Haraszti (Kulcsár, 84.), Hahn (Simon A., 77.), Bartha (Koltai, 90.). Vezetőedző: Csertői Aurél.

Gólszerzők: Drazics (81., 94.), illetve Hahn (13.), Bertus (22.), Bartha (68.)

Olvasói sztorik