Magyar foci

Doll szerint jó fickó az Újpest edzője

A Fradi trénere régi videókat mutat az új játékosoknak, hogy átérezzék a derbi fontosságát.

Szombaton 17 órától útjára indul a labda a 223. derbin, amikor az Újpest hazai pályán fogadja az éllovas Ferencvárost. A Fradi vezetőedzője, Thomas Doll tizenharmadik alkalommal  vezeti „csatába” csapatát a lila-fehérek ellen és nagyon jól tudja, ez a legnagyobb rangadó Magyarországon, ezért az új játékosait is megpróbálja felkészíteni, hogy átérezzék a találkozó különleges hangulatát.

– Habár a derbin nincsen kint 50-60 ezer néző, mint a top bajnokságok rangadóin, de így is kiemelkedik. Nagy a nyomás, tudjuk hogy mennyire fontos ez a találkozó, a legnagyobb rangadó Magyarországon.  Az új játékosoknak videókat mutatunk a korábbi derbikről, fontos hogy tudják, ez a mérkőzés más mint a többi – kezdte az M4 Sportnak Thomas Doll, aki nélkülözni kénytelen egyik legjobb labdarúgóját, Joseph Paintsilt, aki piros lap miatt  hagyja ki az összecsapást.

Több középpályásunk is készen áll a bevetésre: Spirovski az utóbbi két meccsen nem kezdett, de például a macedón válogatottban jó teljesítményt nyújtott. Vagy ott van Nagy Dominik is, aki remekül edz, ő is készen áll. De lehet akár taktikát váltunk és Böde mellett lesz egy hátravont támadónk. Sok opciónk van, elég idő áll rendelkezésre ahhoz, hogy döntsünk.

– folytatta a Ferencváros trénere.

A derbi különleges hangulatához plusz pikantériát ad, hogy az Újpestet irányító Nebojsa Vignjevics és Thomas Doll az OTP Bank Ligában leghosszabb ideje regnáló két vezetőedző. A két külföldi szakember számos nagy csatát megélt már, de a tiszteletet mindig megőrizték egymás irányába.

A modern futballban az edzők általában másfél évet töltenek el egy klubnál.  Mi már sok éve vezetjük a csapatainkat, ami annak a jele, hogy jó munkát végzünk. Nem könnyű felépíteni minden évben egy új csapatot, nincsen könnyű munkánk. Szeretem Nebojsa Vignjevics futballját, emberileg is kedvelem őt. Mindig bátor futballt játszik, a csapatai szó szerint játsszák a futballt. Több kemény rangadót játszottunk már egymás ellen, tiszteljük egymást. Nebojsa egy jó fickó, és néha én is az vagyok

– mondta Doll az M4 Játékoskijáró című műsorában.

Olvasói sztorik