Magyar foci

Nem tudni, Mészöly mikor hagyhatja el a kórházat

Mutatjuk a legfrissebb híreket.

Lassan két hónapja van kórházban Mészöly Kálmán, s egyelőre nem lehet biztosan tudni, mikor térhet haza. A Vasas és a válogatott korábbi kiváló labdarúgójának és edzőjének az utóbbi napokban legyengült az immunrendszere, és gyomorproblémával is küszködött. Így ismét ágynak dőlt, és félbeszakadt a rehabilitációs programja – írja a Blikk.

Mészöly még január végén lett rosszul, otthonából a mentők vitték el agyvérzés gyanújával a Szent János Kórházba. Ott kiderült, hogy kétoldali bakteriális tüdőgyulladása van, majd a Városmajori Szív- és Érsebészeti Klinikán megállapították, koszorúér-szűkülete van, amelyet idővel műteni kell. Ezután a térdízületében alakult ki gyulladás, de a Szőke Sziklának becézett kiváló sportoló nem adta fel, ezt a problémát is leküzdötte. Majd átkerült egy II. kerületi rehabilitációs intézetbe, ahol a korábbi katéterezés miatt újabb bajjal, húgyúti fertőzéssel kellett szembesülnie. A gyógyszeres kezelés hatására ez is elmúlt, így folytathatta a gyógytornát.

Már annyira jó erőben volt, hogy sétálgatott is, abban reménykedett, végre hazamehet. A napokban azonban megint legyengült, és ágynyugalomra kényszerült.

Az orvosok kitenyésztették a baktériumot, és megállapították, sajnos, a gyulladás ott van apu szervezetében. Ezt le kell küzdenie, ám most nagyon legyengült az immunrendszere

– mesélt édesapja állapotáról a Blikknek a legenda kisebbik fia, Mészöly Géza.

– Az antibiotikum-kúrától gyomorproblémái is voltak az elmúlt napokban, így az evés is nehézkesnek bizonyult számára. Ez persze, nem tett jót a fizikumának sem. Most egyelőre feküdnie kell, de az étvágya már kezd visszatérni.

Egyelőre nem tudjuk, mikor jöhet ki a kórházból. Most az a legfontosabb, hogy újra megerősödjön, és a folytathassa a számára korábban előírt rehabilitációs programot. Ha azt végigcsinálja, akkor már tesz egy újabb lépést afelé, hogy újra otthon pihenhessen, de a közérzete már jó – jegyezte meg Mészöly Géza.

címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

Olvasói sztorik