Magyar foci

Gyakorlatilag lemondta a magyar válogatottságot a csatár?

Rendkívül csalódottan értékelt a támadó az újabb vereség után.

Kedd este újabb vereségbe szaladt bele a magyar válogatott: Georges Leekens szövetségi kapitány csapata Kazahsztán után ezúttal Skóciával szemben maradt alul. Az Egyesült Államokból hazatérő gólvágó, Nikolics Nemanja ezúttal csak a 83. percben lépett pályára, a rövid idő alatt neki sem sikerült betalálnia. A lefújást követően érthetően csalódottan értékelt a Chicago Fire játékosa, majd arra is kitért, mi lesz, ha legközelebb is hívja a kapitány.

– Nagyon szomorúak vagyunk a két vereség miatt. Bármi, amit most mondanék, az kifogás lenne és alibi. Öt nap alatt két vereség, ezt nagyon nehéz feldolgozni – kezdte letörve Nikolics. – A skótok ellen benne volt a döntetlen a játékunkban, de amikor hazai pályán játszunk, akkor csakis a győzelemre kell törekedni, ahhoz viszont azt kellene megcéloznunk, hogy hátul ne kapjunk gólt. Nagyon hosszú és kemény út van előttünk.

A foci nem csak a küzdésről és hajtásról szól, ez a minimum, ami elvárható egy válogatott meccsen.  Ezt a sportágat gólokra játsszák, ha csak futni és harcolni akarunk, akkor rossz sportot választottunk. Mindenki, aki kifut a pályára, harcolni akar, de nálam a foci a szép megmozdulásokról és gólokról is szól, ezen kell javítanunk.

AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK

– Szeretném megköszönni a szurkolóknak, ma is kitettek magukért, buzdítottak minket. Nehéz feldolgozni, hogy nem telt ház előtt játszunk, az a dolgunk, hogy visszacsábítsuk a nézőket a lelátóra, ahhoz nyerni kell a meccseket és szép focit kell produkálni – mondta Nikolics, majd az interjú végén azt a kérdést is megkapta, hogy számíthat-e rá a kapitány a jövőben.

Nem tudom…

– hangzott el a bizonytalan válasz a támadótól néhány másodpercnyi csend után.

Ezt üzeni a tábor a magyar válogatottnak – FOTÓ
Íme a Carpathian Brigade kiírása.

– Nehéz mit mondani, igyekeztünk, mentünk, csináltuk, de nem jött az egyenlítés – ezt már a Paks balhátvédje, Szabó János mondta a meccset követően. – Kaptunk rögtön a második félidő elején egy gólt, ha ezeket a dolgokat le tudjuk küzdeni, akkor nagyon sikeres lehet a csapat. Megfelelő taktikát próbál játszatni Leekens a válogatottal, megvannak erre a játékrendszerre a játékosaink. Stabilabbak voltunk, mint a kazahok ellen, Szalainak is volt egy nagy lehetősége, ha az bemegy, most másképp beszélgetnénk.

címlapfotó: AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik