Magyar foci

Leekens megdöbbentő szavakkal sokkolt a vereség után

Pozitívan értékelte a Skócia elleni meccset a szövetségi kapitány.

A Kazahsztán elleni kudarc után Skóciától 1-0-s vereséget szenvedett a Groupama Arénában a magyar válogatott barátságos mérkőzésen, így Georges Leekens két elveszített találkozóval mutatkozott be szövetségi kapitányként. A belga szakember így értékelte a mai találkozót.

Lovrencsics elsírta magát az újabb zakó után
"Elég volt a vereségekből."

– Talán jó, hogy a játékosok emocionálisak a vereség után. Támogatott minket a szurkolótábor, ami szintén jó jel – kezdte Georges Leekens. – A védekezésünk működött és a helyzeteink is megvoltak, de nem váltottuk őket gólra. Szervezettebbek voltunk, a mentalitásunk is megfelelő volt, nem adtunk annyi ajándékot az ellenfélnek és legalább a döntetlent megérdemeltük volna. Még fontosabb, hogy láttam a változást, ami magabiztosságot adhat júniusra. Utálok veszíteni, de el kell fogadnunk a történteket.

A védelmünk jobban teljesített, mint legutóbb, a tizenegyest pedig majd visszanézzük, hogy valóban az volt-e. Talán Szalai ellen is volt egy meg nem adott büntető, de ne hibáztassuk a játékvezetőt. A skótok két csatárral álltak fel, ezért változtatnunk kellett, de ettől függetlenül kontrolláltuk a játékot. Gulácsi is nagyon jól teljesített, óriási kapus. Elégedett voltam azzal is, hogy Dzsudzsák végig csapatkapitányként viselkedett. Értelemszerűen mindannyian el vagyunk keseredve az eredmény miatt, de a fejlődés miatt büszkék is lehetünk. Amikor a játékosok a könnyeikkel küszködnek, akkor látszik, hogy milyen fontos nekik a válogatott. Látom, hogy mindent beleadnak, ami tőlük telik. Voltak játékosok, akik kisebb sérüléssel bajlódtak, és voltak, akik negyvenöt perc után panaszkodtak. Hangya is összeszedett kisebb sérülést, lehet, hogy két hétre kiesik, de a teljesítmény rendben volt. Úgy gondolom, hogy kiszolgáltuk a közönséget, irányítottuk a mérkőzést. Júniusig további kemény munka vár ránk. Ilyen hangulatban és hozzáállással nagyon szívesen folytatom a munkát. A mostani mérkőzés sok magabiztosságot kölcsönzött a játékosoknak és nekem is.

– mondta a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

címlapfotó: mlsz.hu

Olvasói sztorik