Magyar foci

Isteni szerencse – így jutott ki az égő házból a magyar válogatott labdarúgó

Az is kiderült, mi okozta a tüzet.

Honlapunkon is beszámoltunk arról a hétvégén, hogy leégett és lakhatatlanná vált Tóth József „Jokka”, az Újpesti Dózsa egykori 56-szoros magyar válogatott játékosának otthona. Mindez a korábbi focista és neje álmában történt, ezért ebből először semmit sem észleltek, még szerencse, hogy az utcabeli kutyák ugatása felverte a szomszédokat, akik felriasztották az alvó házaspárt – írja a Blikk.

– Ha nem csapnak akkora lármát a kutyák, s nem ébred fel a szemben lakó fiatalember, lehet, hogy bennégünk, vagy ránk szakad a mennyezet – idézte fel a tragikus este történéseit ottjártunkkor az Újpesten csak Jokkának becézett egykori kiváló labdarúgó a Blikknek. – Nagyon megijedtünk, ezt az estét, amíg élek, nem fogom elfelejteni. Borzalmas nagy füst volt, majd lángra lobbant a ház.

Leekens-mérleg: mégis van remény a skót meccs előtt?
Megnéztük, a belga szakember milyen mutatókkal kezdett korábbi állomáshelyein.

A fóti nyaralóból átalakított 72 négyzetméteres épület jelenleg használhatatlan. A tető kiégett, az oltáskor beszakadt a mennyezet, a bútorok, falak átáztak, több milliós a kár. A villanyt, a gázt és a vizet is elzárták, ezért kezdetben a szomszédoknál húzták meg magukat, majd egy újpesti bérlakásba kerültek.

Közben a kárszakértő is megjelent. Kibontotta a tűzfészket, és megállapította, mi vezetett a gyulladáshoz. Kiderült, egy nyest rágta meg az elektromos vezetéket, amely így szikrát kapott, és belobbant a tetőszerkezet.

– Még ránézni is szörnyű a leégett tetőre, nem tudom, mikor lesz ebből a romból újra ház. Persze, az a fontos, hogy élünk, de nagyon megviselt ez a tragédia – mondta megrendülten Tóth József.

Tóth József háza leégett fotó: Youtube
Olvasói sztorik