Magyar foci

Jól indult, ám csúnya lett a magyar Eb-meccs vége – VIDEÓ

A vége nagyon sima lett...

A magyar U19-es válogatott szerda kora délután kezdte meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező elitkörében. A mieink első ellenfele Szkopjéban a címvédő angol nemzeti együttes volt. Németh Antal csapata a következő felállásban vágott neki az összecsapásnak:

Bese – Krebsz, Schindler, Mocsi, Berdó – Schäfer, Lustyik, Banó-Szabó – Bolla B., Kundrák, Bévárdi. 

A mérkőzés elején több veszélyes helyzetet alakította ki az angolok, Bese Balázs két alkalommal is bravúrvédését mutatott be, Willock lövésénél pedig a kapufa is velünk volt. Az angol nyomás ellenére a vezetést a magyar válogatott szerezte meg! A 38. percben Schäfer csapott le egy eladott labdára, majd sarokkal Bévárdihoz passzolt, aki jó tíz méterről kilőtte a jobb alsót, 1-0. A szünetben vezetett a magyar csapat.

Bévárdi, 1-0

Fordulás után sokáig nem örülhettünk, az angolok ugyanis előbb Mount tizenöt méteres lövésével egyenlíttek (48. perc), majd Nelson szenzációs találatával az 54. percben már az előny is náluk volt…  A hajrában újabb két gólt kaptak a mieink, Nelson duplázott (86.), de Sancho is eredményes volt. A magyar csapat így 4-1-es vereséggel kezdte meg szereplését a macedóniai Eb-selejtezőn.

Mount, 1-1

Nelson, 1-2

A csoport másik mérkőzésén a házigazda 2-1-s vereséget szenvedett a lettektől.

U19-es Eb-selejtező, elitkör | 2. csoport, 1. forduló

Magyarország–Anglia 1-4 (1-0)

Szkopje, II. Fülöp Stadion, Játékvezető: Dingert

Magyarország: Bese – Krebsz (Lakatos, 71.), Schindler, Mocsi, Berdó – Schäfer, Lustyik, Banó-Szabó (Stoiacovici, 59.) – Bolla B. (Kovács K., a szünetben), Kundrák, Bévárdi. Szövetségi edző: Németh Antal

Gólszerzők: Bévárdi (38.), illetve Mount (48.), Nelson (54., 86.), Sancho (87.)

 

  • A mieink tovább mérkőzései:
  • Március 24., vasárnap:
    14 óra: Macedónia–Magyarország, 14.00
  • Március 27., kedd:
    14 óra: Lettország–Magyarország

címlapkép: MLSZ

Olvasói sztorik