Magyar foci

Brutális arcsérülést szenvedett a korábbi Fradi-támadó

Megúszta a műtétet, ami a sérülését látva csodaszámba megy.

Máté János megúszta az arcműtétet, Gajda Márkó térdét viszont holnap operálják – írja az NB II-es Csákvár honlapja. Hozzáteszik: az, hogy az exfradista Máté megúszta az arcműtétet, a múlt heti sérülését látva valósággal csodaszámba megy.

Máté a Veszprém ellen 2-2-re végződött felkészülési találkozón a labdáért való harc során a földre került, miközben ellenfele hatalmas erővel fejbe rúgta. Arca behorpadt, agyrázkódást szenvedett, még hányt is, és eszméletlen állapotban került a mentőautóba. Az orvosi vizsgálatok megállapították, hogy arccsontja több helyen eltörött.

– Hála istennek mára kiderült, nem mozdultak el a csontok, így Jani megússza a műtétet – tájékoztatta a honlapot a csapat technikai vezetője, Hegedűs Ferenc. – Jelenleg otthon lábadozik, de már készül számára az a maszk, amelyben hamarosan elkezdheti az edzéseket.

Ha Máté meg is úszta az operációt, a 19 éves Gajda Márkó már nem ilyen szerencsés. A téli felkészülés első napjaiban, január közepén keresztszalag-szakadást szenvedett. Bár sokáig kérdéses volt, hogy kés alá kell-e feküdnie, március 2-1-én, Székesfehérvárott dr. Apkarovics Géza megműti a fiatal balhátvédet, aki leghamarabb az őszi szezon közepén térhet vissza a pályára.

fradi.hu
Olvasói sztorik