Magyar foci

Kádár Tamás az olasz gólkirályjelölt megfékezésére készül

A magyar védő előre aláírná a 0-0-t.

Az Európa Liga nyolcaddöntőinek visszavágóira kerül sor csütörtök este. A legjobb tizenhat csapat között még három magyar érdekeltségű klub sikeréért szoríthatunk. Gulácsi Péter és az RB Leipzig a Zenit Szentpétervár, míg Szoboszlai Dominik klubja, a Red Bull Salzburg a Borussia Dortmund ellen lesz érdekelt.

A harmadik magyar résztvevő nem más, mint Kádár Tamás, egyesülete a Dinamo Kijev pedig este 19 órától a Laziót fogadja. Az első mérkőzésen 2-2-es döntetlent harcoltak ki a kijeviek Rómában, így igazán kedvező helyzetből várják a visszavágót. A találkozó előtt a magyar védő az esélyekről beszélt.

A Lazio egy roppant nehéz ellenfél, Olaszország egyik legjobb csapata, a keretüket pedig topjátékosok alkotják. Tény, hogy jó eredményt értünk el idegenben, de még kilencven perc hátra van. Bízunk a szurkolóinkban, hogy támogatásukkal sikeresek leszünk és a következő körbe jutunk

– bizakodott a 28 éves magyar játékos, aki így folytatta.

Minden tényezőt figyelembe véve továbbra is a Lazio a párharc esélyese. Úgy kell csütörtök este kifutnunk a pályára, mintha 0-0-ra állnánk összesítésben. Már egy kijevi gól nélküli döntetlennek is örülnénk, hiszen akkor továbbjutnánk. Persze arra törekszünk, hogy bevegyük a Lazió hálóját. Nem lesz könnyű… Hátul nagyon biztos lábakon kell állnunk, nem szabad gólt kapnunk

– zárta szavait Kádár Tamás, aki csütörtök este az olasz gólkirályjelölt Ciro Immobilét veheti le a pályáról. A csatár 24 gólos a Serie A-ban, nála több gólt senki nem jegyzett. 

A várható kezdőcsapatok – Kádárral a fedélzeten. Fotó: WhoScored

Európa Liga, nyolcaddöntő, visszavágó

  • 17:00 Lokomotiv Moszkva – Atlético Madrid (az első mérkőzésen: 0-3)
  • 19:00 Dinamo Kijev – Lazio (az első mérkőzésen: 2-2)
  • 19:00 Zenit – RB Leipzig (az első mérkőzésen: 1-2)
  • 19:00 Athletic Bilbao – Olympique Marseille (az első mérkőzésen: 1-3)
  • 19:00 Viktoria Plzen – Sporting CP (az első mérkőzésen: 0-2)
  • 21:05 Olympique Lyon – CSZKA Moszkva (az első mérkőzésen: 1-0)
  • 21:05 Red Bull Salzburg –Borussia Dortmund (az első mérkőzésen: 2-1)
  • 21:05 Arsenal – AC Milan (az első mérkőzésen: 2-0)

címlapkép: SERGEI SUPINSKY / AFP

Olvasói sztorik