Magyar foci

Kórházba szállították Mészöly Kálmánt

Vasárnap lett rosszul. Az utóbbi időben többször küzdött egészségi problémával.

Aggódik a Vasas-család, kórházba került Mészöly Kálmán. Az angyalföldi klub és a magyar válogatott 76 éves legendás labdarúgója és edzője vasárnap lett rosszul, ezért otthonából egy budapesti kórházba szállították. Sokan aggódnak a Szőke Szikláért, hiszen az utóbbi időben többször küzdött egészségi problémával – írja a Blikk.

– Sajnos valóban nincs jól az édesapám, jelenleg kórházban van egy vírusos megbetegedés miatt – árulta el a lap megkeresésére a sportoló idősebbik fia, ifjabb Mészöly Kálmán. – Bízunk benne, hogy hamarosan jobban lesz és felépül, egyelőre bővebb információval nem tudok szolgálni az állapotával kapcsolatban. Reméljük a legjobbakat.

A játékosként világválogatottságig jutó, a nemzeti csapatban 61 meccsén hat gólt szerző védő, aki két vb-n, az 1962-es chilein és az 1966-os angliain is szerepelt, és szövetségi kapitányként is kijuttatta a gárdát az 1982-es spanyolországi tornára, az elmúlt időszakban többször is betegeskedett.

Fotó: MTI

– Komoly orvosi problémám volt, prosztatával kezeltek. Nehezen tudtam pisilni, ezért műtéti beavatkozásra volt szükség, le kellett csípni ezt-azt – nyilatkozta korábban a Blikknek Mészöly Kálmán. – A lényeg, hogy túl vagyok rajta, nincs semmilyen szövődmény, és nagyon remélem, hogy nem is lesz. A hírek, amelyek szerint a betegségem súlyosabb, nem igazak, jók a leleteim, tünetmentes vagyok.

Hosszú idő után a januári Év Sportolója Gálán mutatkozott először a nagy nyilvánosság előtt. A nemzeti színházba felesége, Bardi Gyöngyi és kisebbik fia Géza kísérte el. A Magyar Labdarúgó Szövetség életműdíját meghatottan könnyek között vette át, és a járás az ízületi problémái miatt nehézkesen ment neki, de azt mondta jól érzi magát.

Olvasói sztorik