Magyar foci

Mentőrepülő szállította haza a súlyos sérülést szenvedő NB I-es játékost – FOTÓ

Oláh Adrienn a potsdami teremtornán veserepedést szenvedett, műteni kellett, már itthon ápolják.

A potsdami teremtornán vett részt az MTK Budapest női focicsapata, ahol a B-csoportban a cseh Sparta Praha, a portugál Sporting és a lengyel Gornic Leczna volt az ellenfél. Az első játéknapon azonban sajnálatos módon nem a labdarúgás volt a főszerepben, a csehek elleni találkozón ugyanis Oláh Adrienn sajnálatos sérülést szenvedett.

Ezt olvastad már?
Drogba 39 évesen is bevarrta a pipába 32 méterről – VIDEÓ

– A mérkőzésen ütközött a kapussal. Felíveltük a labdát, ő felugrott fejelni, a kapus felhúzta a térdét és Adrit a derekánál találta el, amitől megrepedt a veséje – emlékezett vissza a szituációra Szabados György, az MTK vezetőedzője a klub hivatalos oldalán. – Bevitték őt az öltözőbe, mire mi beértünk, már úton volt a mentő, mert a helyszínen levő orvosok sem tudták, hogy mi történhetett. Beszállították a klinikára, és még aznap este megműtötték a veserepedése miatt.

– Nehéz időszak volt ez mindenkinek. Tudtuk, válságos helyzetben van, hiszen az intenzíven végig az volt a kérdés, hogy megmenthető-e a veséje. A lányok is inkább mellette lettek volna, mintsem a tornán. Ki kell emelni, hogy nemzetközileg jegyzett csapatok ellen játszottunk, akik kihasználták azt, hogy nem voltunk ott fejben, de még egyszer mondom, normális volt, hogy a lányok nem a játékra figyelnek.

–Először szembesültem ilyen esettel a futballban, amikor az emberi érték ennyivel fontosabb magánál a sportnál. Sajnálatos dolog, hogy a futballnak az ilyen sérülés is a része – mondta Szabados.

Oláh Adrienn szerencsére már itthon van, mentőrepülő szállította haza Németországból, jelenleg a SOTE-n ápolják. Az MTK végül nem jutott tovább a csoportból.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik