Magyar foci

Hatalmas vereségbe szaladt bele a magyar válogatott

Féltucat gólt kaptak a futsalosok.

Idén Magyarország, azon belül Debrecen a házigazdája a visegrádi négyek futsaltornájnak. A férfi A és férfi U21-es válogatottaknak kiírt viadalt január 22. és 24. között rendezik meg a Főnix Csarnokban.

EZT LÁTTAD MÁR?
Újabb hatalmas magyar gól a Manchester United ellen – VIDEÓ

A visegrádiak futsaltornáját 2003 óta rendezik meg a magyar, a lengyel, a cseh és a szlovák futsalválogatott részvételével, az idei lesz a viadal tizenötödik felvonása. Először fordul elő, hogy a visegrádi országok válogatottjai közül hiányozni fog az egyik, a lengyelek A-válogatottjukkal ugyanis már a január végén kezdődő Eb-re készülnek, és nem tudták vállalni a részvételt. Beugróként egy a lengyeleknél is magasabban rangsorolt, de az Eb-ről idén lemaradó együttes, a horvát válogatott egészíti ki a cseh, szlovák, magyar triót.

Hétfőn este 18 órától lépett pályára a címvédésre készülő A-válogatott, az ellenfél Csehország volt. Az első félidőben nem esett gól, fordulás után azonban a mieink hatszor kapituláltak, a csehez így megsemmisítő vereséget mértek a magyar válogatottra.

– Az első félidő döntetlennel zárult, és a játék képével is meg lehettünk elégedve. A folytatásban azonban a megfiatalított, csapatépítés elején járó válogatott túl stresszesen futballozott. Nem az öngólok jelentették az igazi problémát, hanem hogy labdatartással nem tudtuk dominálni a mérkőzést, és a csehek sokszor kerültek 6-7 méterre a kapunktól. A futsal nagyon gyors játék, másodpercek alatt alakulhatnak ki a helyzetek mindkét kapu előtt. A mi lehetőségeink kimaradtak, ellenfelünk viszont minden helyzetét gólra váltotta, összességében ez okozta a nagy különbséget, ami a játék képét tekintve egyértelműen túlzó és igazságtalan, de le kell vonnunk a tanulságokat, hogy újra olyan szép sikereket érhessünk el, mint két éve a debreceni csarnokban – értékelte a látottakat Sito Rivera szövetségi kapitány.

A Visegrádi Négyek Tornájának programja:

Január 22.

15.30 Horvátország–Szlovákia 1-0

18.00 Magyarország–Csehország 0-6 (0-0)

A magyar válogatott vereséget szenvedett a csehektől Fotó: Czeglédi Zsolt, MTI
Olvasói sztorik