Magyar foci

Leekens négycsapatos csoportot akar a magyar válogatottnak

A szövetségi kapitány nem titkolta azt sem, miként akar felkészülni a tétmérkőzésekre.

A férfi A-válogatott szövetségi kapitánya már javában dolgozik a nemzeti csapat felkészülési programján illetve készül a Nemzetek Ligája éppen 2 hét múlva esedékes sorsolására. Georges Leekens ugyanakkor nem kívánt spekulációkba bocsátkozni a lehetséges ellenfelekkel kapcsolatosan.

– Minél hamarabb el kellett kezdenünk folytatni a munkát, hiszen rengeteg teendőnk van. Természetesen a következő időszakban a férfi válogatott életének legfontosabb történése a Nemzetek Ligája sorsolása, mely január 24-én lesz. Februárban újraindul az OTP Bank Liga és a Magyar Kupa is folytatódik, így február közepétől lehetőségem lesz ismét minél több mérkőzésre kilátogatni. Emellett szeretném személyesen megnézni a külföldön játszó játékosokat is. Azt szeretném, hogy tudják, érezzék: figyelemmel kísérjük őket, a teljesítményüket, odafigyelünk rájuk – nyilatkozta az MLSZ honlapjának.

Konkrét elképzelése van Fotó: mlsz.hu

– Említette a Nemzetek Ligája sorsolását. Ezen mire számít, van esetleg álomcsoportja?
– Szerintem nem okos dolog esetleges dolgokról beszélni. Meg kell várnunk a sorsolást és megnézni, hogy ott mi történik, kiket kapunk ellenfélként, majd ezt követően minél alaposabban ki kell elemeznünk riválisainkat, hogy a lehető legrészletesebb képet kapjuk róluk. A sorsolás előtt nem is szeretnék beszélni a lehetséges ellenfelekről. Az egyetlen dolog, amit el tudok mondani, hogy hasznosabb lenne, ha négycsapatos csoportba kerülnénk. Ez azt jelentené, hogy több meccset játszanánk vagyis több lehetőségünk lenne a pontszerzésre, és ezáltal a lehető legjobb eredmény elérésére.

– A Nemzetek Ligája csoportmeccseit megelőzően azonban lesznek még felkészülési mérkőzések. Ezekkel kapcsolatban van valamilyen fejlemény?
– Gyakorlatilag júniusban készen kell állnunk a Nemzetek Ligájára. Éppen ezért van szükség arra, hogy márciusban és júniusban is játsszunk felkészülési mérkőzéseket. A júniusi utolsó találkozónk után már a Nemzetek Ligája első csoportmeccse következik majd a programban. Tudom, hogy az MLSZ-t nagyon erős csapatoktól is megkeresték barátságos találkozók lehetőségével kapcsolatban, ami természetesen nagyon jó dolog. Ugyanakkor meg kell néznünk a sorsolás eredményét, és az ott kapott ellenfelek alapján kell eldöntenünk azt, hogy mely csapatok elleni meccsek szolgálják majd legjobban a felkészülésünket. Az is előfordulhat, hogy defenzívebb csapatokkal kerülünk majd össze a Nemzetek Ligájában, ebben az esetben pedig a felkészülésünket is jobban szolgálhatja, ha ilyen stílusú csapatok ellen játsszuk a barátságos mérkőzéseket. De egyelőre még túl korai az ellenfelekről beszélni, először derüljön ki, mit tartogat számunkra a sorsolás.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik