Magyar foci

2,4 milliárd forintból újul meg egy stadion Magyarországon

Az egri beruházás várhatóan 2019 közepére készül el.

Éllovasok a megyei I. osztályban

Az Eger SE jelenleg a Heves megyei I. osztályban szerepel, ott éllovas.

Fotó: mlsz.hu

Egerben 2,4 milliárd forint értékű sportlétesítmény-fejlesztés indulhat meg a helyi labdarúgás megújítására. Nyitrai Zsolt (Fidesz), a város országgyűlési képviselője a szerdai budapesti sajtótájékoztatón bejelentette, hogy az elmúlt évben született kormányhatározat értelmében ezt a kormánytámogatást a Szentmarjay Stadion és környezetének megújítására kapja a Borsodsport Invest Kft., együttműködésben a Eger Labdarúgó Sport Kft-vel.

A képviselő emlékeztetett arra, hogy pár éve kínos helyzet alakult ki, amikor az NB I-be feljutott egri labdarúgócsapat nem játszhatta a városban a hazai mérkőzéseit, mert ott nem volt az élvonalbeli előírásoknak megfelelő stadion. Nyitrai szerint ennek az újabb egri sportos létesítményfejlesztésnek köszönhetően végre méltó körülmények között sportolhat több mint 300 helyi fiatal, akinek így meglesz a lehetősége arra is, hogy később esetleg az NB I-ben is kipróbálhassa magát.

A képviselő beszámolt arról, hogy az elmúlt év végén aláírták a támogatói szerződést, és így szerinte egy sporttörténelmi együttműködés jött létre a kormányzat, a helyi civil szervezetek, egyesületek, illetve a városi önkormányzat között.

Amint Sántha Gergely, a Borsodsport Invest Kft. ügyvezetője beszámolt róla, a 2,4 milliárd forintból egy új fejépület és egy fedett lelátó épül a Szentmarjay Stadionban, amely így 3500 fős befogadóképességű lesz, és megfelel majd a MLSZ NB II-es licencfeltételeinek. Ezen kívül a pénzből az úgynevezett északi sporttelepen az öltöző- és lelátórendszer fejlesztésével egy korszerű utánpótlás akadémiát is kialakítanak majd.

Fotó: az Eger SE Facebook-oldala

Bényi Szabolcs, a Heves Megyei Közgyűlés alelnöke azt hangsúlyozta, azért fontos ez a fejlesztés, mert nem mindegy, hogy az egri szülők hova viszik sportolni a gyerekeket. Hozzátette: a beruházásnak köszönhetően a helyi fiataloknak ezentúl nem kell elhagyniuk a régiót abban az esetben, ha magas szinten kívánnak sportolni. Kifejtette, azért esett a választás a DVTK NB I-es labdarúgócsapatát is működtető Borsodsport Investre, mert a cég brandnek számít az észak-magyarországi régióban.

Martonné Adler Ildikó, a hevesi megyeszékhely sportért is felelős alpolgármestere arra hívta fel a figyelmet, hogy a sportos létesítményfejlesztésekkel az is a céljuk, hogy minél több nemzetközi sporteseményt rendezhessen Eger, és ezáltal fellendüljön a városban a sportturizmus. Megemlítette, hogy tavaly ősszel egy nyolcsávos atlétikai pályát adtak át a Egerben, amely az atlétikai és a labdarúgó-szövetség példaértékű összefogásával valósulhatott meg 250 millió forintból.

– A történet tehát folytatódik, hamarosan a Szentmarjay Stadion is a régi pompájában fog tündökölni – jelentette ki az alpolgármester. Újságírói kérdésre elhangzott, hogy a beruházás várhatóan 2019 közepére készül el.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik