Magyar foci

Magyar válogatott: ismét több év kell, hogy bármilyen eredmény születhessen

„Magyarország nincsenek olyan játékosok, akiktől a nemzetközi siker, előrelépés rövid időn belül elvárható lenne."

Derűlátó reménykedéssel szállt be a magyar futballba Georges Leekens, az új szövetségi kapitány, miközben zajlik a vita a szurkolók között és a hazai edzőszakmában is, vajon milyen örökséget hagyott itt a Bundesligára kacsingató Bernd Storck. A kérdésben markáns véleménye van Hrutka János játékosmenedzsernek, ő volt a Digi Sport Reggeli Start vendége.

Mégis ingyen távozik nyáron a kapus?!
Ismét áll a bál Donnarumma és az AC Milan körül

– Magyarországon limitált azon játékosok száma, akikkel nemzetközi szinten eredményt lehet elérni. Ha a mostani játékosokat sérülés, eltiltás vagy formahanyatlás hátráltatja, akkor még nehezebb a szövetségi kapitánya feladata, hiszen nem tud kiből válogatni. Nem hiszem, hogy nagyon sok olyan új játékos lenne, akihez hozzá tudna nyúlni, vagy akadnának olyanok, akiket korábban a stábtagok még nem vettek volna észre.

Ez a realitás

– A magyar játékosok kapcsán mindig az a kérdés, hogy ijesztően alacsonyak vagy reálisak-e a piaci értékük. Úgy gondolom, az elmúlt években mutatott teljesítmény alapján a magyar játékosok árai reálisnak tekinthetőek.

Csak az idő dönt Leekensről

– A német irány után most ismét egy teljesen új vonal van a válogatottnál, hiszen belga nemzetiségű kapitány érkezett a kispadra, aki ráadásul nem is fiatal. Magyarországon keveset tudunk róla, az ismert, hogy sehol nem töltött el igazán hosszú időt. Az idő és a mérkőzései döntik majd el, hogy amiről bemutatkozásként beszélt, az valóság-e vagy sem.

Nem várható előrelépés?

– Kevés nemzetközi szinten mozgó fiatal játékosunk van. Az idősebbek pedig nem rendelkeznek olyan játékmennyiséggel, ami arra predesztinálná a magyar válogatottat és annak vezetőjét, hogy sokkal optimistább legyen. Magyarország pedig nincsenek olyan játékosok, akiktől ez a nemzetközi siker, előrelépés rövid időn belül elvárható lenne. Ha megint az alapokról kezdünk építkezni, akkor több év kell, hogy itt bármilyen eredmény születhessen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik