Magyar foci

Nikolics a Bayern Münchenben?

Robert Lewandowski helyetteseként nem vallana szégyent – állítja a menedzsere.

Az átigazolásokkal foglalkozó Transfermarkt.de szerint már nem Dzsudzsák Balázs a legértékesebb magyar futballista, a válogatott csapatkapitányát Nikolics Nemanja előzte meg.

– Niko már ötödik éve folyamatosan gólkirály három különböző országban, és azzal, hogy Amerikában rögtön az első évében gólkirály tudott lenni, megnőtt az értéke. Ha megnézzük, a mostani magyar labdarúgók hol játszanak külföldön és mit értek el az utóbbi pár évben, akkor szerintem egyértelmű, hogy Niko a legértékesebb magyar játékos – nyilatkozta a Sport 24-nek Vladan Filipovics.

Ezt tudtad?
Eppel Márton távozik a Honvédtól, ma játszik utoljára piros-feketében

A játékosmenedzser szerint Nikolics most jól érzi magát Amerikában, és nem tervezi a váltást. De a továbblépésre ettől még bármikor esély adódhat.

– Nikónak topcsapatban is lenne helye. Lehet, hogy mindenki röhögni fog, de én tudom, hogy a Bayern egy olyan csatárt keres, aki Lewandowski mögött – a cseréjeként – játszhatna Münchenben. Ha ott lenne Nikolics, lehet, hogy nem játszana rendszeresen, de ha csak Lewandowski sérülése esetén kapna lehetőséget, akkor is biztosan megállná a helyét – jelentette ki.

A szilveszterkor a 30. születésnapját ünneplő csatár két meccsen szerzett két góllal tért vissza a válogatottba.

Nikolics szenzációs játékos Fotó: MLSZ Facebook

– Mindenki, szerintem az új szövetségi kapitány is látja, hogy ahol Niko van, ott gól van. Bízom benne, hogy most lesz lehetősége rendszeresen játszania a válogatottban – tette hozzá Filipovic.

– A gólok alapján, amelyeket a klubcsapataimban szereztem itt Amerikában, Lengyelországban vagy Magyarországon, megérdemeltem egy olyan esélyt, hogy a magyar válogatottban is megmutassam, igenis ott is fogok ugyanígy gólokat szerezni. Biztos vagyok benne, hogy nagyon sok gólt szereztem volna Magyarországnak is, ha olyan bizalmat kaptam volna, mint a klubcsapataimban – mondta a válogatottban Bernd Storck által mellőzött Nikolics a Reggeli Startban, a DIGI Sporton.

Olvasói sztorik