Magyar foci

A kupaspecialista képes lehet az újabb bravúrra

Csizmadia Csaba kiemelte: alázatosan, de nem nem feltartott kézzel készülnek a Loki ellen.

Újoncként szerepel a másodosztályban a Budafoki MTE, a csapat pedig továbbra is érdekelt a Magyar Kupában. Az együttes a 2016–2017-es szezonban igazi kupaspecialista hírében állt, hiszen – akkor még harmadosztályú résztvevőként – egészen az elődöntőig menetelt, csak a későbbi győztes Ferencváros tudta megállítani, miközben még a Videoton FC-t is búcsúztatta.

A kisebbik kupasorozat nyolcadik játéknapjára kerül sor hétköznap, a budafokiak pedig újfent nagyágyúval kerültek szembe, hiszen NB I-ben remekül vitézkedő DVSC látogat hozzájuk. Az esélyekről a csapat rutinos játékosát, a tizenkétszeres válogatott Csizmadia Csabát kérdezte a Rangadó.hu.

– A mögöttünk hagyott idény speciális volt, hiszen valóban minden összejött, a Magyar Kupában pedig történelmet írtunk. A mostani sorozatnak is úgy vágtunk neki, hogy szeretnénk minél messzebb jutni.

Csizmadia Csabáék tudják: a kupameccsen a Loki az esélyes Fotó: G&ZsPhoto

A 32 éved védő a szerdai mérkőzés kapcsán azt is elárulta: egy kisebb csapat életében mindig nagy dolog, ha élvonalbeli klubbal mérheti össze tudását, ez természetesen most sincs másképp.

– Biztos, hogy jó iramú mérkőzést vívunk a Debrecennel, ahol mindenki megmutathatja magát. Ugyanakkor helyen kezeljük a dolgokat és teljes mértékben reálisak vagyunk. Tudjuk, hogy a párharcnak a DVSC az esélyese, de nem feltartott kézzel megyünk ki a pályára. Egy mérkőzésen dől el a párharc, valóban bármi megtörténhet. Küzdeni fogunk, csúszunk-mászunk majd a jó eredményért, meglátjuk, mire lesz ez elég.

De vajon elkönyvelhet-e a tavalyihoz hasonló bravúrt a Budafok, hiszen akkor a topfavorit Videotont is sikerült meglepniük…
– Meglátásom szerint a Budafok képes lehet a bravúrra, de természetesen nem nagyképűen várjuk a találkozót, sokkal inkább alázatosan. Nálunk is vannak rutinos, az élvonalt megjárt játékosok, ezentúl a fiatal-szabály nem vonatkozik a kupa-sorozatra, tehát akár több „tapasztalt róka” is a kezdőben kaphat lehetőséget a Loki ellen.

Csizmadia leginkább azt sajnálja, hogy az építkezés miatt zártkapus lesz a kupameccs.

– Nem örülünk, hogy drukkereink nem lesznek mögöttünk, de a szabályokat be kell tartani. Ráadásul szokatlan időpontban lépünk pályára, hiszen 12 órakor kezdődik az összecsapás, ehhez is alkalmazkodnunk kell. Herczeg András érkezésével remek csapat épült a Lokinál, tudjuk, hogy kiváló formát mutatnak az NB I-ben. Felkészültünk belőlük, és azt megígérhetem: nem számíthatnak Budafokon könnyű meccsre.

Vajon képesek lesznek újabb bravúrra a budafokiak? Fotó: G&ZsPhoto
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik