Magyar foci

„Visszaszereztük az önbecsülésünket”

A gólszerző Nikolics Nemanja kiemelte: a jövőben is nagy szükség lesz a szurkolókra.

Győzelemmel zárta az évet a magyar válogatott, miután Nikolics Nemanja góljának köszönhetően a mieink legyőzték a vb-résztvevő Costa Ricát barátságos mérkőzésen. A lefújás után Varga József, Ugrai Roland és Nikolics Nemanja értékelt az M4 Sport kamerái előtt.

– Örültem, hogy hosszú idő után újra a válogatott tagja lehettem, ez nekem mindig megtiszteltetés – kezdte a Videoton középpályása. – Legutóbb nem nyújtott a nemzeti együttes olyan teljesítményt, amit elvártak tőlünk. Az utolsó meccsre azonban felszívtuk magunkat, csúsztunk-másztunk a pályán, hajtottunk, ez lehet az alap minden mérkőzésre nézve, persze tudjuk, hogy van még hova fejlődni. A mai győzelemnek köszönhetően kicsit jobb szájízzel mehetünk a téli szünetre.

– Nem ilyen két meccsekre számítottunk, gondolok itt a luxemburgi vereségünkre – vette át a szót a gólszerző. – Nehéz napokat éltünk át, de köszönöm a szurkolóknak, hogy mai is kilátogattak a találkozóra. A médiában negatív hangokat lehetett hallani a kudarcunk után, de ez normális volt. A mai mérkőzésünk nem a legszebb volt, de eredményesek tudtunk lenni – a jövőre nézve ezt kell megtanulnunk, hogyan tudunk minden helyzetben sikeresek lenni.

Nikolics a góljának és a győzelemnek is örült Fotó: AFP

– A luxemburgi meccset együtt veszítettük el, ezt pedig együtt nyertük meg. A mai teljesítmény után le a kalappal a srácok előtt, fontos győzelmet arattunk. Tudom persze, hogy ezzel nem lehet kárpótolni a Luxemburgban történteket. Most lesz pár hónapunk felkészülni a soron következő selejtezőre. Köszönöm a szurkolóknak, hogy ma is kilátogattak a stadionba, a továbbiakban is nagy szükségünk lesz rájuk – hangsúlyozta Nikolics.

– Természetesen örülök a gólomnak és a győzelemnek is. Két nappal ezelőtt Priskin Tamással, Németh Krisztiánnal és Dzsudzsák Balázzsal éppen Filippo Inzaghi góljairól néztünk videókat, aki ugye tipikusan olyan csatár volt, aki mindig jó helyre érkezett… Pippo lőtt egy hasonló gólt a Liverpoolnak, mint én ma, a srácokkal épp ezt néztük felvételeken – összegzett a Fire gólzsákja.

– Szerencsés szituáció volt, hiszen kapura akartam rúgni a labdát, de örülök, hogy így sikerült – elevenítette fel a gól előtt történteket Ugrai. – Szerintem a második félidőben tizenegyest érdemeltünk volna, sajnálom, hogy az ellenem elkövetett szabálytalanságot nem fújta be a spori. Nehéz év van mögöttünk, a mai éppen ezért is egy fontos győzelem volt. Az önbecsülésünket kicsit vissza tudtuk szerezni.

Ugrai szerint elmaradt egy tizenegyes Fotó: AFP/Kisbenedek Attila
Olvasói sztorik