Magyar foci

Leekens nem fogta vissza magát: látványos hibák, jogos kiállítás

A belga szakember üzent a magyar játékosoknak.

A magyar válogatott barátságos mérkőzésen szenvedett 2-1-es vereséget Luxemburgtól, az együttest megbízott edzőként még Szélesi Zoltán irányította. A találkozót már a helyszínen tekintette meg Georges Leekens, aki a keddi, Cost Rica elleni újabb felkészülési találkozó után veszi át ténylegesen a csapat irányítását. A lefújás után így értékelt a belga szakember az M4 Sport kamerái előtt.

– Először is hangsúlyoznom kell: a vereség után nem lehet jó benyomásokat szerezni. Egy hetet töltöttem a csapattal, jól dolgoztak a keret tagjai, a hangulat is kiváló házon belül. Néhány napja találkoztam először a játékosokkal, így még nem ismerem őket elég jól. Rengeteg munka vár még ránk, máskülönben nem is lennék Magyarországon, fontos lépések várnak ránk.

Nekiment Szélesinek a válogatott védő
„A meccs utáni nyilatkozata vérlázító”

Az első félidő még rendben volt

– Az első játékrészben még jól játszottunk, de ilyen szinten be kell lőni a helyzeteket, sajnos a gól mellett csak kapufáig jutottunk. Ezt követően komoly hibákat követtünk el, könnyen eladtuk a labdákat, miközben a luxemburgiak remek kontrákat vezettek. A második félidőben a kiállításnál jó döntést hozott a belga játékvezető, egyértelmű, hogy piros lap járt Lovrencsicsnek. A játékosoknak meg kell tanulniuk viselkedni az ilyen helyzetekben. Érdekes volt a lelátóról figyelni a mérkőzést.

A közeli tervekről

– Elemzéseket kell végeznem a csapat játékával kapcsolatban, és fel kell készülnünk a következő évre; tiszta lappal szeretnénk indulni. Az elmúlt időszakban sok információt kaptam már a játékosokról, rengeteget beszélgettem a stábbal, tudom, hogy nagyon kemény munka vár ránk. Nemzetközi szinten mindenképpen előre kell lépnünk, de ez sikerülni is fog. Várom a mérkőzést Costa Rica ellen, azon a találkozón is ott leszek a lelátón, decemberben pedig be kell mutatnom az első elemzésemet a szövetségnek, akkor megnézzük, hogyan tudunk fejlődni.

„A játékosoknak meg kell érteniük…”

– Szélesi Zoltán egy fiatal, nagyon jószándékú edző, megpróbálom neki és az egész stábnak átadni a tapasztalatomat és segíteni őket. Sokat kell tennünk azért, hogy fejlődjünk, a játékosoknak is meg kell érteniük, hogy a következő évben jobban kell teljesíteniük. A hibákból tanulni kell, Luxemburg ellen nagyon látványosan adtuk el a labdákat. Attól még, hogy a csütörtöki csupán egy barátságos mérkőzés volt, mindenkinek nagyon oda kell magát tennie, Luxemburgtól ezt láthattuk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik