Magyar foci

A vége sima lett: győzelemmel avatta új stadionját a Haladás – VIDEÓ

Ramos rúgta a vasiak első gólját az új létesítményben. A horvát rivális tíz emberrel zárt.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

Swietelsky-Haladás – NK Osijek (horvát) 3-1 (1-1)
Szombathely, Haladás Sportkomplexum.
Haladás: Király (Gyurján, 30., Rózsa D. 60.) – Polgár, Wils, Németh Milán, Bosnjak – Jagodics, Kiss B. (Kovács L., 60.) – Williams (Grumics, 60.), Németh Márió (Rácz, 60.), Halmosi – Ramos (Mészáros, 73.). Megbízott edző: Vörös Csaba.
Gólszerzők: Ramos (16.), Grumics (86.), Petró (93.), illetve Hajradinovic (6.)
Kiállítva: Simunec (58. – Osijek)

Korábban beszámoltunk arról, hogy szerda délelőtt átadták a Szombathelyi Swietelsky-Haladás új sportkomplexumát, a teltházas nyitómérkőzésen pedig este 20:30-tól a horvát élvonalbeli NK Osijek csapatával mérkőztek meg a vasiak.

A megnyitó ünnepségen légiósok vonultak a pályára, majd táncosok lepték el a játékteret, aztán százötven fiatal focista futott a pályára, félkör alakzatot formálva várták az Ataru dobosait. Ezt követte a Freestyle bemutató, végül a műsort a körmendi Soulwave együttes fellépése zárta tűzijátékkal.

A főszereplők kicsivel este fél kilenc után vonultak pályára, az első veszélyes támadást a házigazda vezette, ám Williams 22 méteres bombáját az Osijek kapusa szögletre ütötte. A hatodik percben megszerezte a vezetést a horvát gárda: egy bal oldali szöglet után a kifejelt labdát Hajradinovic 20 méterről a bal felső sarokba bombázta, 0-1.

Nem sokkal később egyenlített a vasi együttes: a 17. percben Németh Márió bal oldali szögletét Wils továbbfejelte, középen pedig remekül robbant be Ramos, aki hat méterről a jobb felső sarokba továbbította a játékszert, 1-1. A szünetben így döntetlenre álltak a felek.

Horvát csapat látogatott a Haladás új othonába Fotó: www.nyugat.hu/Vágvölgyi Bálint

Fordulás után hamar megfogyatkoztak a vendégek: az 58. percben Simunec lökte fel az egyedül kilépő Williamset – amiért villant is a piros a horvát hátvédnél. A jó húsz méterről elvégzett szabadrúgást Németh Márió a bal sarok mellé lőtte.

A hajrában itt is, ott is akadtak helyzetek, Jagodics után az egyik horvát játékos is kapufát talált, majd a csereként beállt Grumics a 86. percben fordítani tudott. A Haladás játékosa a bal oldalon kapott jó labdát, hat méterről pedig kilőtte a hosszú sarkot, 2-1. Az utolsó percekben Medgyes, Jánvári, Jancsó, Funsho, Bolla és Petró is lehetőséget kapott a szombathelyieknél. A 93. percben a csereként beállt Petró szerencsés körülmények között eredményes volt, a vége így sima lett, a gálamérkőzés 3-1-es hazai sikerrel ért véget.

Ramos egyenlít

Olvasói sztorik