Magyar foci

A kocsmában ivott, amikor megkapta a magyar válogatott meghívót

Urbán Flórián szerint mai napig ő az egyetlen, aki sörözés közben tudta meg, hogy hívja a haza.

– Sőt! A saját hibáimat hozom fel, mit ne kövessenek el. Ma már tudom, 1995-ben hiba volt Belgiumból hazajönnöm Újpestre, csak hogy egy Fradi elleni derbin játszhassak. Akkoriban kétmillió márkára emelkedett az értékem a Mechelenben, erre nem sokkal később ezer forinttal a zsebemben ültem otthon. Az sem volt szerencsés, hogy Belgiumban összemelegedtem az edzőm lányával, vagy nem éppen büszkeség, hogy a mai napig én vagyok az egyetlen focista, aki a kocsmába kapta a válogatott meghívót. Épp a Vasas-pályán játszott edzőmeccset a Mészöly Kálmán vezette nemzeti csapat, én meg a közeli sörözőben iszogattam. A kapitány odaküldött értem egy embert. Sok hülyeséget csináltam, na! Ezekről részletesen írok majd az önéletrajzi könyvemben – mesélte Urbán Flórián Borsnak.

A lap Ózdon látogatta meg az újpesti ikont, aki Váczi Zoltánnal próbál “elsősorban embereket, sportembereket és, nem zselés hajú piperkőcöket nevelni”.

– Ha a nagykorú focistánk a hétvégén el akar menni bulizni, csinálja. De utána tegye ki a szívét-lelkét a pályán – tette hozzá Urbán.

Olvasói sztorik