Magyar foci

Szélesi: Engem bíztak meg, az én elképzelésem fog érvényesülni

A megbízott kapitány a maga útját járhatja a soron következő két mérkőzésen.

Az M4 Sport esti műsorában, a Sport7főbe Szélesi Zoltán megbízott szövetségi kapitány volt a vendég, aki beszélt természetesen Georges Leekens végleges kinevezéséről és a soron következő két barátságos mérkőzésről (Luxemburg és Costa Rica) is.

Dárdai Pál is gratulált

– Vági Márton múlt héten, pénteken egyeztetett velem és felkért a pozíciója, én pedig gondolkodás nélkül igent mondtam. Segítőiemmel együtt belevágtam egyből a teendőkbe. Sok gratulációt kaptam, többen biztosítottak arról, hogy támogatnak mindenben. Többek között Dárdai Pál is gratulált – az első pillanatokban őszinte visszajelzéseket kaptam, melyekből erőt tudtam meríteni a folytatásra.

Megszólal a korábbi BEK-győztes magyar csapattárs
Leekens, a főnyeremény

„Naprakész vagyok”

– Rövid edzőtábor áll rendelkezésünkre, Luxemburg ellen vasárnap találkozunk a kerettel, aznap este regeneráló edzésünk lesz. Hétfőn és kedden már biztosan a teljes kerettel együtt tudok dolgozni, szerdán pedig elutazunk a mérkőzés helyszínére.

– Naprakész vagyok a felnőtt labdarúgó válogatott minden tagjáról, hiszen a múltban is figyeltem a keretet. Az U17-es együttes mellett párhuzamosan dolgoztam az A-válogatottnál is, így teljes mértékben képben vagyok.

Motivációs feladatai nem lesznek Szélesinek

– Nem lesz könnyű feladat a két tét nélküli mérkőzés, de minden játékossal beszéltem, akik megerősítették: mindannyian a legtöbbet szeretnék kihozni magukból, nekem motiválni már nem kell senkit sem.

– A stábommal egy egységes csapatot kell már csak felküldeni a pályára, de persze a rövid idő alatt begyakorolt futballelemeket szeretném viszontlátni az idegenbeli mérkőzésen.

Szélesi, a rutinos csapattárs

– Naprakész vagyok a játékosokból, tudom, kinek milyen a lelkiállapota, ezt végigkövethettem Bernd Storck mellett. Idősebb, rutinosabb csapattársa szeretnék lenni a játékosoknak, akik hallgatnak rám és megvalósítják a pályán azt, amit kértem tőlük.

„A saját utamat járhatom”

– Ha már engem kért fel az elnökség, akkor szeretném a saját elképzeléseimet kivinni a pályára, ennek alapján állítottam össze a keretet. Leekrers úrral rövid lehetőségem volt eddig beszélgetni, a mai sajtótájékoztató előtt került sor az egyeztetésre. Erre a két meccsre engem bízott meg a szövetség a válogatott irányítására, a mai kinevezés a munkámat nem befolyásolja, járhatom a saját utamat Luxemburg és Costa Rica ellen, és majd utána újra beszélgetünk Leekers úrral.

Szélesi Zoltán volt a Sport7fő vendége Fotó: MLSZ
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik