Magyar foci

Ez már nem Storck kerete: bennük bízik Szélesi kapitány

Huszonöt játékost hívott be a megbízott edző.

Huszonöt fős kerettel kezdi meg a felkészülést a férfi A-válogatott a Luxemburg elleni idegenbeli (november 9.) és Costa Rica elleni hazai (november 14.) felkészülési mérkőzésekre – írja az MLSZ.

Segíteni akar a szövetség!
Így próbálja meg kiengesztelni a dühös magyar szurkolókat az MLSZ

A mai napon Szélesi Zoltán, akit a szövetség a novemberi barátságos mérkőzésekre kért fel a férfi A-válogatott irányítására, kihirdette a Luxemburg és Costa Rica elleni találkozóra meghívott játékosok névsorát. Gróf Dávid ismét meghívást kapott, Gulácsi Péter viszont ezúttal saját kérésére nem csatlakozik a kerethez, míg Megyeri Balázs továbbra is sérült. Visszatér az immár teljesen egészséges és jó formában lévő Németh Krisztián, aki a hétvégén góllal zárta az MLS idei alapszakaszát, valamint a szintén sérülésből felépülő fehérvári Vinícius Paulo, illetve meghívót kapott a Dániában légióskodó Korcsmár Zsolt is. A válogatott alapemberei közül a sérült Szalai Ádám és Kleinheisler László játékára nem számíthat Szélesi Zoltán.

Gulácsi Péter maga kérte a mellőzését Fotó: Getty Images

– Örülök, hogy ezekben az időszakokban is játszhatunk barátságos mérkőzéseket, mert fontos, hogy amikor csak lehet, együtt lehessen a válogatott, hiszen egy közösségről van szó, melynek fejlődése szempontjából minden együtt töltött nap és lejátszott mérkőzés számít – fogalmazott a két mérkőzésre felkért megbízott szövetségi kapitány. – Így az év vége felé több játékos is sérüléssel bajlódik, ezért döntöttem a szokásosnál picit nagyobb keret kihirdetése mellett, míg például Nikolics Nemanja ma éjjel még pályára lép az MLS rájátszásában, bízom benne, hogy ő is csatlakozni tud majd hozzánk. Az utazók névsoráról a luxemburgi mérkőzés előtt két nappal fogunk dönteni. Minden meghívott játékossal kapcsolatba léptem, mindannyian nagyon motiváltak, és biztosítottak arról, hogy a két mérkőzésen mindent meg fognak tenni a pozitívan évzárás érdekében. Mindkét ellenfelünk ellen nehéz dolgunk lehet. Luxemburg esetében talán meglepő, hogy ezt mondom, de a franciák ellen elért döntetlenjük azt mutatja, hogy hazai pályán képesek lehetnek meglepetést okozni. Costa Rica pedig már kvalifikálta magát a jövő évi világbajnokságra, három éve pedig a legjobb nyolc közé jutott a vb-n. Összességében tehát két nehéz mérkőzésre számítok, melyeken szeretném, ha jó játékkal, minél jobb eredményt érne el a csapat.

A keret november 5-én vasárnap találkozik Telkiben és 8-án, szerdán utazik el Luxemburgba.

A magyar válogatott 25 fős kerete:

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros),
Gróf Dávid (Budapest Honvéd),
Kovácsik Ádám (Videoton FC)
Védők: Bese Barnabás (Le Havre),
Fiola Attila (Videoton FC),
Guzmics Richárd (Jenpien),
Kádár Tamás (Dinamo Kijev),
Korcsmár Zsolt (Midtjylland),
Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva),
Szabó János (Paks),
Vinícius Paulo (Videoton FC)
Középpályások:
Balogh Balázs (Puskás Akadémia),
Elek Ákos (Kajrat Almati),
Nagy Ádám (Bologna),
Pátkai Máté (Videoton FC)
Támadók:
Böde Dániel (Ferencváros),
Dzsudzsák Balázs (al-Vahda),
Lovrecsics Gergő (Ferencváros),
Németh Krisztián (New England Revolution),
Nikolics Nemanja (Chicago Fire),
Priskin Tamás (Ferencváros),
Sallai Roland (APOEL),
Stieber Zoltán (DC United),
Ugrai Roland (DVTK),
Varga Roland (Ferencváros)

Olvasói sztorik