Magyar foci

Már az MLSZ is vizsgálja a hamis igazolások ügyét

Fényképcsere, idősebb játékosok a pályán: kipakolt az ellenfél felháborodott elnöke.

Ugrik a TAO-támogatás?

A Pécsi Stop szerint az ügyben felvetődik az okirathamisítás lehetősége, ami büntetőjogi kategória, eltilthatják a játékosokat, megbüntethetik a csapatot, az egyesület pedig akár a tao-támogatását is bukhatja.
A szülők természetesen azt szeretnék, hogy végre kiderüljön, mi folyik a klubnál. Az MLSZ vizsgálja az esetet.

A Pécsi Stop hasábjait és a Tények híradóját bejárta az a hír, mely szerint Dombóvári Focisuli Egyesületet U15-ös csapatában hamis igazolásokkal futballozhattak fiatalok. A baranyai portál információi szerint egy múlt keddi találkozón (október 17-én Róna FE Dombóvár – Kaposvölgye LUE U15-ös bajnoki meccset rendeztek) több hazai fiatal játékosról derült ki, hogy nem is annyira fiatal…

Sajtóhírek szerint tehát idősebb játékosok is pályára léptek az adott korosztályban, erre pedig az egyik meccs előtti ellenőrzésen fény is derült. Az érintett fiataloknak nem stimmelt az igazolólapjuk és a személyazonosságuk.

A Tények megszólaltatta a rivális (Kaposvölgye) elnökét, Csendes Balázst, aki a következőket mondta:

– Találtunk olyan játékost, ahol úgy véljük, fényképcsere történt az igazolásban, illetve volt olyan játékos, aki másnak az igazolásával próbált pályára lépni.

Az ügyben kerestük a dombóvári sportegyüselet elnökét, Tárnok Zoltánt, aki estére ígért választ.

Kiválóan szerepelnek a dombóvári fiatalok

Megnéztük azt is, hogy az U15-ös, illetve az U16-os dombóvári korosztály a mostani versenykiírásban hogyan szerepel a bajnokságban.

A Baranya megyei U15 II. osztály Dél-Nyugat csoportjában érdekeltek a tizenöt éves vagy annál fiatalabb dombóváriak. Ott a Tolna megyeiek hat fordulót követően öt győzelmet húztak be és egy vereséget szenvedtek, a begyűjtött tizenöt pontjuknak köszönhetően pedig harmadikok a tabellán.

Az U15-ös dombóvári csapat mutatói Fotó: MLSZ

Az egy évvel idősebbek (U16) a Tolna megyei U16 Déli csoportjában vitézkednek. Az U16-os dombóvári alakulat még hibátlan a 2017–2018-as versenykiírásban, így a begyűjtött tizenöt pontnak köszönhetően vezetik a tabellát. Öt mérkőzésen hatvankilenc gólt rúgtak, miközben egyet sem kaptak.

Az U16-os dombóvári csapat mutatói Fotó: MLSZ
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik