Magyar foci

A 94. percben mentett pontot a magyar válogatott

Horvátország volt az ellenfél.

Női világbajnoki selejtező

Magyarország–Horvátország 2-2 (0-0)
Gyirmót, Alcufer Stadion.
Magyarország: Szőcs – Szabó, Szeitl, Tálosi, Tóth – Csiszár, Rácz (Nagy, 87.), Fenyvesi – Vágó, Németh (Sipos, a szünetben), Magyarics (Mosdóczi, 63.). Szövetségi kapitány: Markó Edina.
Gólszerzők: Csiszár (75., 94.), illetve Zigic (79.), Dujmenovic (91.)

A magyar női labdarúgó válogatott világbajnoki selejtezőn látta vendégül Horvátországot, a találkozónak a gyirmóti Alcufer Stadion adott otthont.

A találkozó első negyvenöt perce küzdelmes játékot hozott, a mieink veszélyesebb támadófocit mutattak, gólt azonban csakúgy – mint a helyzetig sem jutó horvátok – nem sikerült jegyezni.

A második félidőben aktívabban kezdtek déli szomszédjaink, a játék is élénkebbé vált, de igazi gólveszélyt csak a mieink alakítottak ki. A 75. perben aztán végre megtört a gólcsend is: egy remek letámadás után Csiszár Henrietta jó tizenhat méterről volt eredményes, 1-0.

Déli szomszéddal vívott ki-ki meccset a női válogatott Fotó: MLSZ

Sokáig azonban nem örülhettünk, ugyanis egy szöglet után Zigic fejjel volt eredményes, így a 79. percben 1-1-re módosult az eredmény. A hajrában megfordította a mérkőzést a horvát válogatott: ismét egy szöglet után volt eredményes a vendég együttes, ezúttal Dujmenovic volt eredményes, ugyancsak fejjel, 1-2. A hosszabbításban nem maradt el a magyar slusszpoén, a duplázó Csiszár Henrietta ugyanis szabadrúgásból vette be a horvát kaput, így alakult ki a 2-2-es végeredmény.

A csoport állása Fotó: eredmenyek.com
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik