Magyar foci

Koszovó majdnem a frászt hozta a magyar válogatottra – VIDEÓ

A fiatalok végül fordítottak, és százszázalékos mutatóval zártak.

A magyar férfi U17-es válogatott a hazai rendezésű Eb-selejtezőkör utolsó mérkőzésén, már csoportgyőztesként pályára lépve 3-1-es győzelmet aratott Koszovó legjobbjai ellen – írja az MLSZ.

Kilenc név van a kalapban, de…
Árulkodó szorzók: a fogadóirodák már tudják, ki lesz a magyar kapitány

Az első félidőben a harcosan, nagy kedvvel futballozó ellenfél tudta irányítani a játékot, sőt a vezetést is megszerezte: egy szép támadás végén Hysenaj lőtte ki 14 méterről a bal alsó sarkot. A játék képe alapvetően az első félidő végéig sem változott meg, így Koszovó megérdemelten mehetett egygólos előnnyel a szünetre.

Tóth-Gábor, 1-1

A második félidőre azonban megrázta magát a válogatott, azonnal magához ragadta a kezdeményezést, és percek alatt egyenlített is: Tóth-Gábor lőtte ki a bal alsó sarkot.

Tóth-Gábor, 2-1

Az egyenlítést követően is támadásban maradt a magyar csapat, egyértelműen uralta az összecsapást, és nyomás alatt tartotta ellenfele kapuját. Ez a nyomás vezetett oda, hogy az egyre inkább elfáradó koszovói védelem hibázott, Tóth-Gábor lecsapott a lehetőségre, és ezúttal a jobb alsó sarokba lőtt.

A hátralévő időben még növelhette volna előnyét a magyar csapat, de a befejezéseknél hiányzott a pontosság, így csak az utolsó percben változott az eredmény: Beke ment el a jobb oldalon, a középre tett labdájára pedig Csala robbant be, és a védőket megelőzve a kapuba lőtt.

Csala, 3-1

Az újabb győzelem azt jelenti, hogy Magyarország százszázalékos teljesítménnyel, Hollandia, Wales és Koszovó előtt megnyerte a csoportját, és kvalifikálta magát az elitkörbe, amelyen már az Eb-részvétel lesz a tét.

U17-es Eb-selejtezőkör
Magyarország–Koszovó 3-1 (0-1)

Magyarország: Kiss Ágoston – Bokor Bence (Papp Marcell 41.), Varju Benedek, Nyári Patrik, Papp László – Kocsis Bence Máté, Márton Adrián (Beke Péter 60.), Irimiás Gergő – Bukta Csaba, Tóth-Gábor Kristóf, Cipf Dominik (Csala Tibor)
Gólszerzők: Tóth-Gábor (47., 70), Csala (80.) illetve Hysenaj (15.)

Olvasói sztorik