Magyar foci

Sokkolta korábbi csapattársait Grif­fiths meggyilkolása

Játékosok, edző és a menedzser is megszólalt a tragédia után.

Korábban beszámoltunk arról, hogy rablótámadás áldozata lett Georges Griffiths, az NB I-ben a Pápa és a Diósgyőr színeiben is szerepelt elefántcsontparti­ labdarúgó. A magyar élvonalban 19 gólig jutó focista hazája fővárosában, Abidjanban tartózkodott, amikor csütörtök este két fegyveres megpróbálta elrabolni Mercedes terepjáróját.

Griffiths ellenállt, rálőttek, két golyó eltalálta, az életét már nem tudták megmenteni az orvosok.

Ezt olvastad már?
Rossz hír: a lehető legerősebb svájci csapat lesz az ellenfelünk

– Eleinte nem akartuk elhinni, bíztunk benne, hogy nem igaz a hír – mondta a Blikknek Antal Botond, a DVTK kapusa. – Mindenkit megrázott a tragédia. Életvidám srácot veszítettünk el. Érzelmes, vicces fickót ismertünk meg benne. Részvétünk a családnak!

A Diósgyőr pénteki edzőmeccsén a Sajóbábony ellen fekete karszalaggal lépett pályára. A Pápa volt kapusa, Szűcs Lajos a bulvárlaptól hallott először a gyilkosságról.

– Letaglózott a hír! Bohém embernek ismertük meg, aki mindenkivel jóban volt Pápán. Amikor strandon járt a csapat, a kisfiamat mindig a nyakába kapta, a családom is nagyon kedvelte őt – mesélte megdöbbenve a kapus.

A játékos 27 éves volt Fotó: dvtk.eu

Volt pápai edzője kiváló focistaként emlékszik rá.

– Magyarország legjobb centere volt, nem akartam elhinni, hogy a Diósgyőr elengedte – tette hozzá Tóth Bálint, a Lombard korábbi mestere, a csapatában házi gólkirály volt Griffiths, 25 bajnokin 8 találatig jutott.

Georgi Attila menedzser igyekezett a játékosnak tető alá hozni egy szerződést.

– Négy nappal ezelőtt beszéltem vele, segítséget kért, hogy Romániába mehes­sen, de nem voltak meg a szüksé­ges papírjai. Mostanában akar­tam hívni, de a lélegzetem­ elállt, amikor láttam róla a ször­nyű hírt. Úgy tudom, nem volt felesége vagy családja, egy helyi csapatnál edzett, hogy formában maradjon – mondta a menedzser.

forrás: Blikk.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik