Magyar foci

Storck szinte elájult legújabb kedvencétől

Úgy tűnik, elhitte Horváth Ferencnek a kapitány...

Névjegy

Ugrai Roland
Születési dátum: 1992. november 13.
Magasság: 182 cm
Súly: 80 kg
Láb: kétlábas
Poszt: csatár
NB I-es mérkőzés/gól: 114/20
Válogatott/gól: –/–
Jelenlegi klubja: Diósgyőri VTK
Korábbi klubjai: Szombathelyi Haladás (2009–2014, 2015–2016), Ferencváros (2014–2015)

Hatalmas meglepetésre Ugrai Roland is tagja Bernd Storck szövetségi kapitány keretének, amely Svájc és a Feröer-szigetek ellen készül. A Diósgyőr fiatal csatárának kalandosan alakult eddigi pályafutása, összeszedtük a legérdekesebb momentumokat.

Ugrai Roland 24 éves, Békéscsabán született. A szombathelyi Illés Akadémián kezdte bontogatni a szárnyait.

A csatár 17 évesen szerezte első élvonalbeli gólját a Haladás színeiben, a Debrecen ellen. Élete első felnőtt tétmeccse azonban egy Európa Liga-találkozó volt Svédországban, az Elfsborg otthonában. Mindkét „debütálást” Csertői Aurélnak köszönhette.

Olvastad már?
Pogbát ejtette Mourinho – MANCHESTER UNITED
És ezt?
Ez az öt játékos buktatta meg Ancelottit?

Ugrai Roland imádja a Ferencvárost. 2014 és 2015 között játszott a zöld-fehéreknél. A Rangadó úgy tudja, nehezen emésztette meg, hogy Thomas Doll nem számolt vele, nehéz szívvel tért vissza a nevelőegyesületéhez, a Haladáshoz. Nem is maradt sokat, állítólag nem bírta elviselni Mészöly Géza csipkelődő stílusát, hasonló okok miatt sokszor meggyűlt a baja a csapatkapitány Halmosi Péterrel is. Ugrai baráti körében többször hangoztatta, olyan edzővel szeret dolgozni, aki a hibái után lelkesíti és nem leszúrja. Diósgyőrben meg is találta ezt az embert Horváth Ferenc személyében, aki egy nyilatkozatában Magyarország legjobb öt játékosa közé sorolta.

A támadó nem először kapott meghívót Storcktól, aki egy 2016 februári összetartásra invitálta, és felmérte a képességeit. Úgy tudjuk, a teszteken elért eredményeitől a kapitány szinte „elájult”, és már akkor azzal biztatta, eljön az ideje, hogy bemutatkozhat a nemzeti csapatban.

Könnyen lehet, hogy a kapitány nem a levegőbe beszélt, és a soron következő két világbajnoki selejtezőn pályára is küldi Ugrait.

Olvasói sztorik