Magyar foci

Véber az NB I-ről: „Olyan jókat nevetek a hétvégi nyilatkozatokon”

A Törtel edzője szerint az NB I-ben és az NB II-ben is játékosuralom van. Most az osztály PSG-jével dolgozhat.

Tavaly tavasszal még az NB II-es Nyíregyháza futballcsapatának vezetőedzője volt, menesztése után a nyáron a Pest megyei másodosztályban szereplő Törtel kereste meg, hogy segítsen két év alatt az NB III-ba jutni, egyelőre egyéves szerződést kötött, a csapattal pedig repülőrajtot vettek. Véber György volt a Digi Sport Reggeli Start vendége.

– NB I-es Törtel nem lesz, de célunk, hogy lehető legrövidebb időn belül elérjük a harmadosztályt. Megtaláltam a helyemet, sokan azt hiszik, hogy el vagyok temetve, de ez nem igaz. Büszkén vállalom, hogy most a megyei másodosztályban dolgozom, próbálja ki mindenki.

EZT FIGYELD!
Nikolics nyomába ered a Fradi gólkirályjelöltje

Törtel, a másodosztály PSG-je

– Számomra nagyon kellemes csalódás az egész történet, minden szempontból, de elsősorban szakmailag. Kicsit nagyképűen, de azt mondhatom, hogy az osztályunk PSG-je vagyunk, főleg, ha a lehetőségeinket nézzük. A Törtel játékoskerete jóval magasabb szinten képvisel, mint a megyei másodosztály. Tudatos munka folyik a klubnál. Semmit nem változtam, Törtelen is szankcionálok, alsóbb osztályban a játékosok veszik a lapot, ha kritizálok, ez magasabb osztályban nem volt igaz.

Az NB I-es, NB II-es viszonyokról

– Kívülállóként olyan jókat nevetek a hétvégi nyilatkozatokon, jókat nevetek a mérkőzésen látottakon, amelyeket a televízió közvetít. Tudom, kicsit pikírtnek tűnik, de nem az; most valóban úgy töltődök fel, mint a konnektorba dugott mobiltelefon. Nyíregyháza és az ott történtek… Borzalmas mély sebeket hagyott bennem az utolsó szerepvállalásom. Most viszont nagyon jól érzem magam. Aki pedig szakmailag ledegradálja a megyei másodosztályt, nekik igen, mondanám, hogy próbálják ki.

Az NB I-ben, NB II-ben játékos-uralom van. Nyíregyházán a téli szünetben kérték a vezetők, írjam le, kikre nem tartok igényt. Leadtam a listát, aztán mindenki ottmaradt, velük dolgoztam tovább.

Olvasói sztorik