Magyar foci

Magyar minta: sikeres edző vált a bundavádlottból

Négy hónapot töltött előzetes letartóztatásban.

A klub elnöke elégedett

– A bundaügy ellenére Istvánban nem csalódtunk – ma­gyarázta Svanter. – Profi körülményeket teremtett. Sőt a legtehetségesebb öt fiatalunknak különtréningeket is tart. Szerintem még az NB I-ben is megállná a helyét edzőként.

Öt éve dolgozik az Ikarus edzőjeként Borgulya István, aki amellett, hogy sikeres a BLSZ I-es csapattal, ötödrendű vádlott a még zajló nemzetközi fogadási csalási perben – írja a Bors.

Ügyet sem vet a körü­lötte folyó hercehurcára Borgulya, akivel negyediknél rosszabb helyen nem végzett még a csapat. A legmagasabb pro licences képesítésű edzőt bundázással vádolják, és emiatt 2012-ben négy hónapot töltött előzetes letartóztatásban. A vádirat szerint Borgulya K. Zoltánnal, L. Má­tyással, Sch. Lászlóval és S. Lászlóval együtt a 2011. május 22-i Lecce–Lazio (2-4) olasz bajnoki manipulálásában vett részt pénzfutárként.

– Fenntartom, ott voltam az említett olasz bajnokin, de mi ezzel a gond? Nem mehetek ki egy külföldi meccsre? Egyébként egyáltalán nem foglalkozom a bundaüggyel, terhelő vallomást senki sem tett rám, de kellemetlen, hogy évek óta tárgyalásokra kell járnom – árulta el Borgulya, akinek az Ikarusnál senki sem tesz szemrehányást az ügy miatt.

Ezt láttad már?
Lanzafame a válogatottságról beszélt: „Magyarország a második hazámmá vált”

– Nem bánnám, ha néha bekia­bálnák a meccsünkön, hogy „ezt is megvetted”, mert az azt jelentené, hogy nyerünk, és jól szerepelünk. Az eredményeinkre így sem lehet panasz, 2013-ban bajnokságot nyertünk, de pe­chünkre abban az évben osztályozót kellett játszanunk, és nem sikerült feljutni az NB III-ba. Nagyon sokat köszönhetek egyébként Svanter Istvánnak, az Ikarus elnökének, mert a nehézségek ellenére kitartott mellettem, foglalkoztat. A klub folyamatosan fejlődik, és közös akarat, hogy osztályt váltsunk, ám ez nem lesz egyszerű, mert a profi REAC-cal és Újpesttel vagyunk egy csoportban.

Fotó: borsonline.hu
Olvasói sztorik