Magyar foci

A Fradi portugál légiósa is súgott Ronaldóéknak

„A magyarokon nincs nyomás, meglepetést is okozhatnak."

A magyar válogatott vasárnap este 20:45-től Portugáliával vív vb-selejtezős mérkőzést. A találkozó előtt a Record hasábjain a Ferencváros légiósa, Rui Pedro beszélt honfitársainak az esélyekről.

Nyerő tizenegy lehet?
Storck bátor kezdőcsapattal ront a portugáloknak

– Fantasztikus létesítmény ad otthon a találkozónak, nagyon fejlett technológiával, ráadásul 2015-ben a Groupama Aréna az év legjobb újonnan átadott stadionja díjat is elnyerte. A pálya csúcsminőségű, annak ellenére, hogy nemrégiben koncertet is rendeztek a helyszínen. Csütörtökön a magyarok megverték Lettországot, de a pálya minőségével, illetve a feltételekkel aligha lesz problémája a portugáloknak.

– Teljesen más mérkőzésre számítok, mint a franciaországi Eb-csoportmérkőzésen, akkor a két csapat 3-3-as döntetlent játszott egymással. A magyarokon biztos, hogy most sem lesz nyomás, így meglepetést is okozhatnak. Ugyanakkor Magyarországon nagyon tisztelik a portugál válogatottat, több csapattársaim is készülhet a nemzeti csapattal, ők is elismerően beszéltek rólunk, mint az Eb-címvédőről. Tudom, hogy extra motivációval készülnek a találkozóra, és az is tény, hogy nyerni szeretnének, de szerintem Portugália diadalmaskodik vasárnap este. Honfitársaimnak csak azt tudom ajánlani: türelmesnek kell lenniük és persze jó lenne minél előbb gólt rúgni – így a Ferencváros 29 éves portugál légiósa.

Rui Pedro portugál sikert vár Fotó: Getty Images
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik