Magyar foci

Dühösek Dárdai Pálra a balatoni szomszédai

A Hertha edzője állítólag kisajátította a Balaton partját, de az is lehet, hogy bérli az önkormányzattól a közterületet.

Másfél év leforgása alatt szenzációs házat építtetett magának a Balaton partján, Zamárdiban Dárdai Pál, a Bundesligában szereplő Hertha BSC vezetőedzője. A szakember több korábbi interjújában hangoztatta, hogy ő a nyári szabadsága alatt nem vágyódik tengerpartra, mert neki a Balaton a nagy szerelme. A Berlinben élő család körülbelül 1,5–2 hónapot tölt a minden igényt kielégítő luxusingatlanban, amely a helyiek elmondása szerint két telekre épült – írja a Bors.

Ezt olvastad már?
A Barcelona még két játékost akar igazolni – a spanyol lapok tudni vélik, hogy kiket

– Nagyra tartom Dárdai Pál munkásságát, és különösebben emberileg sincs vele bajom, de több lakótársamhoz hasonlóan nekem sem igazán tetszik, hogy a házát körülvevő közterületet megpróbálja kisajátítani – mondta a szakember egyik, nevét nem vállaló szomszédja.

– Az utcánk végében egy apró be­tonplacc volt, úgymond egy szabadstrand, amire korábban sok ember leterítette a törülközőjét, és pihent, illetve onnan vezetett le lépcső a vízbe. Mára ezt a területet Dárdai úr letérkövezte, és apró fekete karókkal le is kerítette magának. Gyanítom, elektromos kaput akar odaépíttetni magának. Az a szóbeszéd járja, hogy valószínűleg bérli az önkormányzattól ezt a közterületet. A lépcsőt már meg is szüntették, jelenleg csak egy hosszú stégen lehet bejutni a Balatonba.

Dárdai Pál balatoni háza Fotó: Bors

So­kaknak az is szemet szúrt, hogy a tóban a háza előtti területet hatalmas hullámtörő kövekkel töltötte fel, így megakadályozva azt, hogy bárki is kiköthessen esetleg a parton, másrészt gyanús, hogy ezzel is növelte a telke területét.

Az ügyben keresték Csákovics Gyulát, Zamárdi főpolgármesterét, de házon kívül volt, az önkormányzat szerdára ígért választ. Természetesen Dárdai Pált is hívták telefonon, de nem volt elérhető.

Indiában 1,4 milliárd ember él, mégis mindössze százötvenezer igazolt labdarúgó van az országban. Nem csoda, hogy eddig csak egyszer sikerült kijutniuk a világbajnokságra, de végül akkor is visszaléptek. India 2047-ben ünnepli függetlenségének 100. évfordulóját, erre többek között úgy készülnek, hogy az ország történelmének legnagyobb volumenű futballfejlesztését hajtják végre.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!