Magyar foci

Felkészülés: munkába álltak a válogatott játékosai

Pintér Ádám extra motiváltan érkezett meg Telkibe.

Vasárnap kora délután érkeztek meg az első játékosok Telkibe, a férfi A-válogatott edzőtáborába – írja az MLSZ. Az ebéden még csak nyolc játékos vett részt, a délutáni edzésre azonban megérkezett a légiósok közül Elek Ákos, Nagy Ádám és Kádár Tamás is. A Videoton FC és a Ferencváros játékosai – akárcsak a még meg nem érkezett légiósok – a holnapi nap folyamán csatlakoznak a kerethez, amely a hétfő esti tréningre már teljes lesz.

Ezt olvastad már?
Dijon: Lang Ádám kölcsönben távozott – hivatalos

Vasárnap délután – szokás szerint – két csoportban tréningeztek a játékosok. Akik a hétvégén pályára léptek, regenerációs edzésen vettek részt, míg a többieknek teljes értékű edzést vezényelt a Bernd Storck vezette szakmai stáb. Előbbi csoportban ott volt Pintér Ádám is, akinek pár napja született meg a kislánya, így érthető módon extra motiváltan érkezett meg Telkibe.

– A kislányom érkezése egy új élet kezdete számunkra is, ami akkora élmény, hogy azt nem lehet szavakba önteni. Most azonban minden erőmmel a válogatottra koncentrálok, amiben óriási segítséget jelent a feleségem, aki most is mindenben segít, hogy a feladatomra tudjak koncentrálni. Talán mondanom sem kell, mennyire hálás vagyok neki ezért. A kislányom születése mellett azonban az is hihetetlen erőt ad, hogy úgy hallottam mindkét meccsünkön megtelik majd a Groupama Aréna. Bátran ki merem jelenteni, hogy nekünk van a világon az egyik legjobb szurkolótáborunk, úgyhogy kötelesek vagyunk minden tőlünk telhetőt megtenni azért, hogy örömet okozzunk nekik. A következő napokban tehát csak ez a cél lebeg majd a szemünk előtt, kőkeményen fogunk dolgozni azért, hogy ez sikerüljön – mondta a Greuther Fürth középpályása.

A keret tagjai holnap délelőtt egyéni edzésmunkát végeznek majd, este pedig már a teljes keret együtt tréningezik.

A mai napon azonban nem csak a mieink kezdték meg a felkészülést, hanem a lett válogatott is, melynek immáron teljes a kerete. Aleksandrs Starkovs szövetségi kapitány korábban egy fővel kisebb keretet állított össze, melyet ma Daniils Ulimbasevsszel egészített ki. A középpályás eddig nem lépett pályára hazája nemzeti együttesében, igaz tavaly júniusban tagja volt a Hollandia elleni keretnek. Most azonban úgy tűnik, jó formában van, ugyanis csapata, a lett RFS az ő két góljával nyert a hétvégén az FK Ventspils elleni bajnokin 2-1-re.

Megkezdte a felkészülést a magyar válogatott Fotó: MLSZ
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!