Magyar foci

Nikolics szerint tizenhárom éves amatőröket idézett a Videoton

A szerb szakvezető nem kertelt, elismerte, hogy sokkal jobb volt a korábbi együttese.

A Videoton az idegenben elért gól nélküli döntetlen után Felcsúton 4-0-ra kikapott a szerb Partizan Beogradtól az Európa Liga-selejtező negyedik fordulójának visszavágóján, így nem jutott a sorozat csoportkörébe.

Fehérvári szempontból hidegzuhannyal indult a mérkőzés, ugyanis gyors szerb ellentámadás végén Tawamba lőtt gólt. Lazovics kétszer is válaszolhatott volna, majd Henty ziccerben lőtt kapu mellé. A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, ugyanis a félidő közepén növelte előnyét a Partizan: Soumah volt eredményes. A továbbjutás kérdése már ekkor eldőlni látszott, de a szerbek újabb találatukkal a 35. percben biztossá tették csoportkörbe jutásukat.

OLVASTAD?
Háború! Ezúttal Neymar vitt be egy ütést a Barcelonának

A fordulást követően Juhász kiállítása tovább rontotta a Videoton helyzetét, amely tíz emberrel is próbált támadni. A Partizan emberelőnyben kedvére alakította ki a helyzeteket, amelyek közül Djurdjevics értékesített egyet, megadva ezzel a kegyelemdöfést a székesfehérváriaknak.

A hazaiakat irányító Marko Nikolics nem tehetett mást, gratulált az előző évadban még általa irányított Partizannak.

– Jól indítottuk a meccset, de utána hatalmas hibákat követtünk el, a második félidő elején pedig a piros lap „feltette a pontot az i-re” – idézi a trénert a vidi.hu. – Büszkék lehetünk az eddigi teljesítményünkre az Európa Liga-selejtezőiben, de most az ellenfelünk jogosan lépett tovább a csoportkörbe. Nem húznám rá a védekezésre a kiesést, de tényleg katasztrofális hibákat követtünk ma el. A meccs elején támadtunk, támadtunk, de Sztojkovics jól védett. Azt többször elmondtam már korábban, hogy nem vagyunk abban a helyzetben, hogy ezen a szinten „ajándékokat” adjunk az ellenfeleknek, de sajnos ma adtunk többet is. Mesterien kihasználta a Partizan a lehetőségeket, mi pedig néhány helyzetben úgy viselkedtünk, mint a tizenhárom éves amatőr focisták. A meccs ugyanúgy indult, mint a belgrádi, az első öt percben veszélyes helyzeteket alakítottunk ki, de a hatodik percben jött az első kapott gól, majd az idegesség. Voltak lehetőségeink az első vendégtalálat után is, de jöttek az ellentámadások és a már említett hibák, a végeredményt pedig látjuk.

Ezúttal semmi sem sikerül Lazovicséknak… Fotó: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Olvasói sztorik