Magyar foci

EL: Belgrádban került közel a csoportkörhöz a Videoton

A fehérváriak annyit fociztak, amennyit kellett.

UEFA Európa Liga, rájátszás, első mérkőzés

FK Partizan Beograd (szerb) – Videoton FC 0-0
Stadion Partizana, 100 néző. Játékvezető:
Beaton (skot).
FK Partizan: Sztojkovics – Vulicsevics, Osztojics, Nemanja R. Miletics, Nemanja G. Miletics – Soumah (Ilics 66.), Jevtovics, Radin, Jankovics (Djuricskovics 79.) – Tawamba, Djurdjevics (Jovanovics 80.). Vezetőedző: Miroszlav Djukics.
Videoton FC: Kovácsik – Szolnoki, Juhász R., Fiola, Stopira – Nego, Pátkai, Hadzic (Géresi 32.), Henty (Maric 77.) – Lazovics, Scsepovics (Szabó 42.). Vezetőedző: Marko Nikolics.

Remekül kezdte a mérkőzést a Videoton. Már a 7. percben magyar helyzetet jegyezhettünk fel. Henty csúsztatott egy szöglet után, Stopira elől az utolsó pillanatban mentettek.

A jó kezdést után magukra találtak a hazaiak, Djurdjevics a 13. percben veszélyes bombát eresztett meg a Vidi kapujára, centikkel ment mellé. A Videoton kedvezően, lassan csordogáltak az események. Veszélyes helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki, a 0-0-ás első félidei eredmény igazságosnak mondható.

Nem volt könnyű helyzetben a fehérvári csapat, hiszen sérülés miatt Scsepovicsot és Hadzic-ot is le kellett cserélni.

Remekül játszott a Videoton Belgrádban Fotó: www.vidi.hu

A második félidőben egy kicsit az öltözőbe is maradtak Juhászék. A szerbek kétszer is veszélyes helyről végezhettek el szabadrúgást, szerencsére Jankovics és Soumah is elkönnyelműsködte a kínálkozó lehetőséget.

Gyorsan rendezte a sorokat a Videoton. Előbb Juhász fejjel, majd Nego lábbal veszélyeztetett. Djurdjevics ijesztett ránk a 68. percben, de szerencsére csak egy szabálytalanság után fejelt Kovácsik kapujába, maradt 0-0.

A Videoton a hajrában is csak annyit focizott, amennyit kellett. Nikolics csapata őrizte az eredményt, sikerrel, sőt a 93. percben Pátkai lövését csak bravúrral tudta védeni a szerbek kapusa. A fehérváriak jövő héten Felcsúton harcolhatják ki a továbbjutást, és biztosíthatják helyüket az Európa Liga csoportkörében.

Olvasói sztorik