Magyar foci

Ki kell használni, hogy száz néző előtt játszik a Videoton Belgrádban!

Szerdán elrepültek az óriási lehetőség előtt álló székesfehérváriak.

Útra kelt a Videoton, amely csütörtök este (21.00, tv: M4 Sport) csap össze a szerb Partizan Beograddal az Európa Liga-selejtező negyedik fordulójának első mérkőzésén. A magyar csapat malmára hajthatja a vizet, hogy a rivális büntetése miatt mindössze száz néző előtt rendezik meg az összecsapást.

A székesfehérváriak csapatkapitánya, Juhász Roland a klub honlapján elmondta, szívesebben játszott volna telt ház előtt még akkor is, ha tisztában van vele, milyen hangulat várt volna rájuk vendégként a Partizan stadionjában.

OLVASTAD?
Emlékezetes évforduló: Dzsudzsák így játszotta élete meccsét

Nem az első tétmeccsem lesz, amelyet zárt kapuk mögött kell játszanunk. Nem szeretem az ilyen találkozókat, hiszen a labdarúgás a nézőkért, a szurkolókért van, nélkülük nem az igazi a játék – fogalmazott a korábbi válogatott védő, aki hét évvel ezelőtt a belga Anderlecht színeiben a Bajnokok Ligája selejtezőjében már futballozott a Partizan otthonában.

Az európai szövetség (UEFA) azért büntette meg a belgrádi klubot, mert szurkolói nacionalista feliratokkal és sértő rigmusokkal fogadták a montenegrói Buducsnost Podgorica csapatát a Bajnokok Ligája-selejtezőben, a görög Olympiakosz elleni meccsen pedig petárdákat és műanyag palackokat dobáltak a pályára – írja az MTI.

Útra keltek a fehérváriak Fotó: vidi.hu

Juhász kifejtette, hogy harcos mérkőzésekre számít, ugyanakkor úgy véli, a két együttes nem esik majd egymásnak: – Szerintem az első találkozón mi és az ellenfelünk is óvatosan fog futballozni. Marko Nikolic vezetőedző nagyon aprólékosan, minden részletre kiterjedően felkészített bennünket a Partizanból.

Érdekesség, hogy a Videoton trénere az előző idényben éppen a Partizan szakmai munkáját irányította, vezetésével pedig a bajnokságot, illetve a kupát is megnyerte a csapattal.

A fehérváriaknál Asmir Suljic és Varga József eltiltás, Vinícius és Kovács István sérülés miatt biztosan nem játszik csütörtökön. A szerbek közül Uros Djurdjevic, valamint a korábban Újpesten futballozó Neboja Kosovic hiányozhat, mindketten sérültek.

A Videoton az EL-selejtezőben korábban a máltai Balzant, az észt Nömme Kaljut és a francia Girondins Bordeaux-t búcsúztatta. A Partizan a BL-selejtezőben előbb továbbjutott a Buducnost Podgoricával szemben, majd az Olimpiakosz jobbnak bizonyult nála, ezért átkerült az Európa Ligába.

A belgrádi mérkőzést csütörtökön 21 órától rendezik. A találkozót a skót John Beaton vezeti. A visszavágó jövő hét csütörtökön 20 órakor kezdődik Felcsúton. A párharc győztese az EL csoportkörébe jut.

Fotó: vidi.hu.