Magyar foci

Nono: kicsit erős a magyar pálinka

AZ MLSZ-szabályról: jó, hogy Magyarország védi a játékosait, de...

2012-ben Európa bajnoki címet szerzett a spanyol U19-es válogatottal, harminckilenc Primera División-meccset játszott a Betis színeiben, számos Európa Liga-meccsen szerepelt, egy éve pedig a Diósgyőrt erősíti Jose Antonio Delgado Villar, azaz Nono. Az amigeleken.hu készített vele interjút.

El Puerto de Santa Mariából az Atlético Madridba

– Igen, gyerekkoromban a Puerto de Santa María-i iskolában kezdtem el focizni. Utána Mallorcára igazoltam, majd visszajöttem onnan, aztán jött az Atlético Madrid és végül a Betis.

Az U19-es Eb-győzelemről


– Emlékezetes, szép sorozat volt. Nagyon egyedi élményt jelent az embernek Európa-bajnoknak lenni a saját hazája válogatottjával. Az észtországi döntő előtt az elitkör mérkőzéseit Olaszországban játszottuk, Olaszország, Belgium és Örményország ellen. Mindhárom meccset 2-1-re nyertük meg. Valóban, csak a görögök elleni döntőben lehettem tagja a keretnek, de így is nagyon élveztem. Nagyon jó csapatunk volt, tele remek játékosokkal.

A különbség a spanyol és a magyar bajnokság között

– Mivel a Primera División az egyik legjobb liga a világon, a legjobb focisták futballoznak a csapatokban. Nagy különbségek vannak például a stadionokat, a befektetett pénzt illetően is. De szerintem Magyarországon is fejlődik a foci, stadionok épülnek, és a csapatunk is egyre jobb. Abban nem vagyok biztos, hogy egy nap eléri a spanyol szintet, de véleményem szerint fejlődik. Szerintem szükséges lenne, hogy több idegenlégiós szerepelhessen a csapatokban, nem úgy, mint a Videotonban vagy egyes csapatoknál, amelyek a nemzetközi kupákban szerepelnek, hogy náluk öt külföldi játszhat, míg a többi csapatnál csak három. Szerintem jó, hogy Magyarország védi a játékosait, de ahhoz, hogy magasabb szintre emelkedhessen a színvonal, meg kellene próbálni több külföldit hozni, így versenyképesebbé tenni a ligát. Ehhez tizenkettőnél több csapatra is szükség lenne az NB I-ben.

Nono fiatal diósgyőri szurkolókkal Fotó: dvtk.eu

A magyar pálinkáról

– Igen, Gyuri bácsi (Veréb György) hozott egyszer egy közös ebédre pálinkát, kicsit erős volt, meg kell hagyni.

A teljes interjút, itt tudod elolvasni.

Olvasói sztorik