Magyar foci

Hőségriadó alatt futtatták, teszt alatt hunyt el a magyar játékvezető

„Már a tragédia előtt is többen jelezték, hogy rosszul vannak” Honlapunknak nyilatkozott az elhunyt magyar játékvezető kollégája.

A Rangadón is olvashatták a szörnyű hírt, amit elsőként a focibiro.hu tett közzé, hogy pénteken az országos hőségriadó alatt futottak a borsodi játékvezetők, az extrém melegben pedig egy megye III-as játékvezető rosszul lett és sajnos elhunyt. Honlapunknak sikerült megszólaltatni egy borsodi játékvezetőt, aki több részletet is elárult az esettel kapcsolatban.

– Mindenkit nagyon megdöbbentett az eset, én személy szerint nagyon jó kapcsolatot ápoltam az 54 éves K. Lajossal. Több kollégát – köztük engem is – nagyon feldühített az, hogy ilyen körülmények között kellett futnunk. Már a tragédia előtt is jelezték néhányan futás közben, hogy rosszul érzik magukat, a fizikai teszt azonban ugyanúgy folytatódott – mesélte felháborodva a borsodi játékvezető a Rangadónak. – A jelenlévő megyei vezetők csak annyit hajtogattak, hogy „a mérkőzésen is ugyanilyen meleg lesz”.

Tragédia a fizikai teszten (képünk illusztráció) Fotó: Getty Images

– Tudomásom szerint reggel a felmérés előtt a mentősök nyomatékosan felhívták a megyei vezetők figyelmét, hogy extrém meleg várható és nem ajánlják, hogy ebben az időpontban – 10 óra utántól – fizikai terhelést végezzenek, ezt azonban semmibe vették a vezetők. Az egész médiában az folyik a csapból, hogy szinte ne is menjen ki az ember a házból ilyen időben, nekünk pedig ebben az embertelen melegségben kellett teljesíteni.

A honlapunknak nyilatkozó játékvezető azt is elmondta, hogy két mentős is tartózkodott a helyszínen, akik játékvezetők is egyben, valamint egy defibrillátor is rendelkezésre állt. Zárásként hozzátette, hogy délután 16 órakor kellett volna elkezdődnie az edzőtábor megnyitójának, de 18.30-kor ez még nem történt meg, senki nem mond semmit, a vezetők egyelőre hallgatnak és elzárkóztak a rájuk váró játékvezetők elől.

Olvasói sztorik