Magyar foci

“Mondtam is neki, hogy nem normális…” – Storck-ügy

Dárdai mégis magánál volt, amikor Storckot szövetségi kapitánynak ajánlotta.

A Magyar Idők újságíróját berlini házában fogadta Dárdai Pál a Hertha BSC vezetőedzője. A magyar válogatott korábbi kapitányát szembesítették kapusedzőjének Petry Zsoltnak a nyilatkozatával, amiben azt mondta, hogy Dárdai egy gyenge pillanatában ajánlotta kapitánynak Bernd Storckot.

– Mondtam is neki, hogy nem normális… Ezt vele kell megbeszélni – mondta Dárdai.

A Hertha vezetőedzője nem tért ki a Nikolics-ügyet firtató kérdés elől sem, hogy engednie kéne-e a szurkolói nyomásnak, és betenni a csapatba a bombaformában lévő csatárt.

– Minden edzőnek megvan az elképzelése arról, hogy kit akar látni a pályán. Lehet, hogy Nikolics nem fér bele Storck filozófiájába. A góllövés művészet, a magyar válogatottnál az a kérdés, hogy ki fog gólt rúgni. Andorra ellen is annak kellett volna gólt szereznie, aki erre képes, akiben megvan ez a vele született képesség. Storckot lehet kritizálni, de szerintem lépjünk túl ezen. Sajnos a magyar futballisták nem játszanak Bajnokok Ligája- vagy Európa-liga-mérkőzéseket, nincs meg a nemzetközi tapasztalatuk. Ha a fiatalokat elvisszük Andorrába, a gyerek már azzal meg van elégedve, hogy berakták a válogatottba, pedig még semmit nem tett le az asztalra – mondta.

Olvasói sztorik