Magyar foci

Újra összegyűjti a legtehetségesebbeket a Fülöp Márton Kapustábor

Balatonarácson másodízben kerül sor a 2015-ben elhunyt hálóőr emlékalapítványának táborára.

2016-ban első ízben került sor a Fülöp Márton Alapítvány által szervezett kapustáborra, amelyet nagy sikerének köszönhetően 2017-ben másodszorra is megrendeznek. Az egyhetes „összetartást” június 26., hétfőtől rendezik és egészen július 2. vasárnapig tart.

A kapustáborról Glázer Róbert egykori szövetségi kapitány mesélt a Rangadó.hu-nak.

– A tábor helyszíne ezúttal is Balatonarács lesz, ahol 2015-ben vadonatúj pályát építtettünk. Itt korábban már a Ferencváros és a magyar női válogatott is edzett, egy ifjúsági centrumról van szó – kezdte Glázer. – A megnyitóra hétfőn déltől kerül sor. Ezen részt vesz Balatonfüred polgármestere, dr. Bóka István; az MLSZ Veszprém Megyei Igazgatóságának elnöke, Csík Ferenc és Fülöp Ferenc, a tábornak névadó, 2015-ben elhunyt Fülöp Márton édesapja is – ő az alapítvány létrehozója.

– A tábort az MLSZ oltalma alatt szervezik és lényege, hogy minden megye legjobb ifjúsági korú kapusát kiemelik, ők egy hétig lehetnek együtt. Az egész kapusiskola vezetője Gujdár Sándor egykori válogatott kapus (ő egyébként a balatonfüredi kapusiskola edzője), aki edzéseket is fog tartani a fiataloknak, de mellette többek között Kakas László egykori válogatott kapus és Pálinkás András, a magyar válogatott történetének első kapusedzője is segédkezik majd. Vendégként tiszteletét teszi a hét folyamán Petry Zsolt, Szélesi Zoltán és a már tavaly is ellátogató Király Gábor – nyilatkozta a maga is a balatonfüredi utánpótlásközpontban dolgozó Glázer Róbert, végezetül pedig a programokról is szót ejtett.

– Minden délelőtt edzést tartanak majd a fiataloknak, délután pedig jobbára különböző programokra kerül sor: lesz kirándulás, strandolás és több egyéb program is. Reméljük, a tehetséges kapusok élvezni fogják a hetet, hiszen a tábornak már tavaly is remek visszhangja volt.

Olvasói sztorik