Magyar foci

EL-ellenfél nézőben: a Vasas riválisa kétszer értékesebb

Megnéztük, piaci érték alapján hogy áll a Vasas, a Ferencváros és a Videoton nemzetközi ellenfele.

Kapcsolódó cikkek

Korábban beszámoltunk arról, hogy az Európa Liga első selejtezőjében érdekelt három magyar csapat hétfőn ellenfelet kapott. A nyoni sorsolást követően kiderült, hogy a Vasas ellenfele a kiemeltek közül az izraeli Beitar Jeruzsálem lesz. A kiemeltek közül a Videoton a máltai Balzan együttesét, a Ferencváros pedig egy lett csapatot, az FK Jelgavát kapta.

A magyar csapatok oda-visszavágós mérkőzéseire így kerül sor:

2017. június 29.
Beitar Jeruzsálem – Vasas FC
Videoton FC – Balzan
Ferencvárosi TC – FK Jelgava

2017. július 6.
Vasas FC – Beitar Jeruzálem
Balzan – Videoton FC
FK Jelgava – Ferencvárosi TC

Legújabb összeállításunkban megnéztük, hogy a Transfermarkt legfrissebb adatai szerint milyen különbség figyelhető meg a csapatok piaci összértékét figyelembe véve.

  • Beitar Jeruzsálem – Vasas FC

  • Az angyalföldiek piaci értékét a portál jelen állás szerint 7,43 millió euróra becsüli, míg az izraeli keret értéke 13,90 millió euró körül mozog. A Beitar tehát csupán a számok nyelvén majd’ kétszer olyan értékes, mint a magyar együttes. Kilenc légiós szerepel a keretükben. Legértékesebb játékosok Antoine Conte (1994, Franciaország, belsővédő), akinek piaci értéke kétmillió euró körül mozog. A francia bekk a PSG-ben nevelkedett, majd a Stade Reimstől került Izraelbe.

    Őt a sorban Itay Shechter (1987, izraeli-román, támadó), valamint a brazil védekező középpályás, Claudemir követi. A csapatban megtalálható a Chelsea és a Liverpool korábbi sztárja, Josszi Benajun is.

    A Transfermarkt szerint az angyalföldiek legdrágábba játékos Vida Máté (1996) 750 ezer euró, őt a sorban a Berecz Zsombor (1996), Hangya Szilveszter (1994) duó követi – 600-600 ezer euróval.

  • Balzan – Videoton FC

  • A fehérváriak kerete a Transfermarkt szerint 11,63 millió euróra rúg, ehhez képest a máltaiakat csupán 3,08 millió euróra becsülik. A Vidi tehát papíron legalább három és félszer értékesebb, mint a soron következő rivális. A Balzan keretében nyolc légiós található, köztük három brazil. Legértékesebb játékosuk a szerb Milos Lepovic (1987), a támadó középpályás piaci értékét 300 ezer euróra becsülik. Ezzel szemben a Videoton legértékesebb játékosa az 1,2 millió eurós Marko Scsepovics (1991).

  • FK Jelgava – Ferencvárosi TC

  • A Ferencváros pillanatnyi értéke a Transfermarkt szerint 11,23 millió euró, míg lett riválisa – amely az előző évben a Slovan Bratislavát búcsúztatta – 3,1 millió euró körülire becsülhető. A Fradi előnye ilyen szempontból tehát legalább három és félszeres. A Jelgava keretében hét légióssal találkozhatunk, legértékesebb játékosuk pedig a kapus, Kaspars Ikstens (1988, lett) a maga 325 ezer eurójával. A Fradinál ilyen szempontból jelen pillanatban az első helyen Fernando Gorriarán (1994) és Otigba Kenneth (1992) áll egy-egy millió euróval.

    Olvasói sztorik