Magyar foci

“Egy szedett-vedett csapat játszott egy értelmetlen mérkőzést”

Nagy László, egykori olimpiai bajnok labdarúgó megkérdőjelezte Bernd Storck szövetségi kapitány döntéseit.

Az Oroszország ellen elszenvedett 3-0-s vereség után Nagy László olimpiai bajnok labdarúgó volt Szombathy Pál műsorvezető vendége a DIGI Sport napindító műsorában, a Reggeli Startban. A 67 éves, korábbi újpesti klasszis szerint értelmetlen volt ilyen hadrendben kiállni a tegnapi barátságos mérkőzésen.

– Nem tudom, mire volt jó ez a mérkőzés. Ez a csapat nem fog ilyen összeállításban kifutni a pályára Andorra ellen. Fegyelmezetlenek voltak a játékosok, nem zártak vissza rendesen. Az hogy birtokoljuk a labdát, és azt mondjuk, hogy fantasztikusan járattuk a labdát… De hol járattuk? A mi térfelünkön, a kapu előtt nem voltunk kreatívak, hogy helyzeteket teremtsünk.

– Nem értem a kapitány döntését, nincs annyi nemzetközi szinten mért labdarúgónk, hogy a kupában résztvevő csapatok játékosaitól eltekintsen. Idézőjelbe teszem, de egy szedett-vedett válogatottat rakott ki a vb-selejtezőre készülve. Akkor sem szabad így felállítani egy magyar válogatottat, ha csak matematikai esélyünk van a kijutásra. Az az érzés, hogy a közönséget nézi le ezzel, mert még mindig 10-12 ezer ember kiment erre a meccsre.

– Teljesen szabad kezet kapott a kapitány, de mindig valamire hivatkozik: hol a kupaszereplés, kellenek a fiatalok, elszállt a reményünk a világbajnokságra. A közönségnek akkor is futballt kell produkálni. Apránként kell beépíteni a játékosokat. Nagyon szomorú, hogy így felad egy mérkőzést, sorra cserélte le azokat a játékosokat, akikre számít Andorra ellen. Így egy soha nem játszott válogatott maradt a pályán, s szerencse hogy ennyivel megúsztuk.

– Örülök, s azt tartom a legpozitívabbnak, hogy Szoboszlait nem cserélte be, s 16 évesen nem égett meg. Bár biztos örült volna neki, hogy egyszeres válogatott lehet ilyen fiatalon. Biztos vagyok benne, hogy Stock tegnap este óta azon töri a fejét, hogy vissza kell tenni a régebbi csapatot. Szalai lesz a center, ez 1000 százalék, és hozni kell a meccset, függetlenül attól, hogy kijutunk-e a vb-re vagy sem. Ne azzal jöjjünk, hogy csúnya az idő, műfű van vagy fúj a szél. Gulácsi azzal jön, hogy 1000 méter magasan kell játszani. Ezek nem lehetnek kifogások – zárta szavait.

Olvasói sztorik