Magyar foci

Urbán Flórián azt tervezi, hogy elhagyja Magyarországot

Az Újpest legendás futballista úgy érzi, itthon sehol sem kapja meg azt a lehetőséget, amelyre vágyik.

– Így döntöttem – indokolta Urbán Flórián menesztését a megye egyes Nagykőrös elnöke. Mindezt a korábbi válogatott játékos árulta el a Hír Tv Egyenesen című műsorában. Ahogy arról már beszámoltunk, Urbánt aznap rúgták ki, amikor a Magyar Nemzet interjút közölt vele, melyben döbbenetes dolgokat mesélt a honi futball állapotairól.

Az Újpest egykori védője egyebek mellett azt állította, 2014-ben akár NB I-es edző is lehetett volna – ha visszalép a választásoktól, amelyen a Jobbik színeiben indult.

– Egy magas rangú kormánypárti politikus találkozót kért tőlem egy külvárosi gyorsétteremben. Azt mondta: „Flóri, mi ez a jobbikos szerepvállalás? Te közénk tartozol. Igaz, hogy elhanyagoltunk az utóbbi időben, de ha visszalépsz a jelöltségtől, most azonnal felhívom a miniszterelnököt, és kapsz egy kispadot az NB I-ben – nyilatkozta Urbán Flórián, aki Kálmán Olga vendégeként kijelentette, aligha lát más megoldást, mint, hogy elhagyja az országot…

– „Urbán ne pofázzon, hiszen még sehol sem bizonyított!” – hallottam már többször, csakhogy nehéz bizonyítani, ha nem férek oda az asztalhoz, mert annyian vannak körülötte – mondta a 48 éves edző, aki úgy érzi, itthon egyetlen klubnál sem kapja meg azt a lehetőséget, amelyre vágyik.

Olvasói sztorik