Magyar foci

Ezért nem intézett Urbánnak NB I-es kispadot a miniszterelnök

A magyar foci megmondóembere nem akar olyan edző lenni, aki a politikai kapcsolatainak köszönhetően kap újra és újra munkát.

A játékosként negyvenszeres magyar válogatott, edzőként korábban többek közt a Pápát és a Vasast is irányító Urbán Flórián legutóbb egy megye egyes csapatot vezet, de szokatlan nyilatkozataival ennek ellenére is rendre előtérbe kerül. Korábban nálunk is olvashatták a 48 éves szakember egyik nyilatkozatát, melyben többek közt röviden arról is beszélt, hogy 2014-ben akár NB I-es edző is lehetett volna – ha visszalép a választásoktól, amelyen a Jobbik színeiben indult. Urbán nemrég a Magyar Nemzet kérdésére válaszolva bővebben is kifejtette ezt a sztorit:

– 2014-ben a Jobbik színeiben indultam országgyűlési képviselőjelöltként egy időközi választáson Újpesten. Amikor ez napvilágot látott, egy magas rangú kormánypárti politikus találkozót kért tőlem egy külvárosi gyorsétteremben. Azt mondta: „Flóri, mi ez a jobbikos szerepvállalás? Te közénk tartozol. Igaz, hogy elhanyagoltunk az utóbbi időben, de ha visszalépsz a jelöltségtől, most azonnal felhívom a miniszterelnököt, és kapsz egy kispadot az NB I-ben.”

– Erre megkérdeztem, mi van, ha nemet mondok – folytatta Urbán. – Az volt a válasz, hogy az a jövőm szempontjából nagyon nem lenne jó. Nemet mondtam. De nem bántam meg, egyszer sem! Szemben úszok az árral, de egyenes háttal… Én nem leszek olyan edző, aki magas politikai kapcsolatainak köszönhetően kap újra és újra munkát, szerintem tudjuk, kiről beszélek. Az elmúlt hat évben, amióta talicskával hordják a pénzt a magyar fociba, egyetlen komolyabb lehetőséget sem kaptam. Ezáltal viszonyítási alap sem lehet köztem és a haverok között, hogy vajon értek-e ehhez a szakmához. Majd ha én is megbukok egy kétmilliárdos költségvetésű csapatnál, akkor befogom a számat. Amíg ez nem történik meg, addig nyugodtan pofázhatok…

Olvasói sztorik